mixalakis

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης στηρίζοντας τους καπνοπαραγωγούς του Νομού, που  αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, καθώς η εταιρία «Καπνική Μιχαηλίδης» εξακολουθεί να τους οφείλει τη σοδειά του 2016, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

 

«Κύριε Υπουργέ,

Η απόγνωση και το οικονομικό αδιέξοδο με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι οι καπνοπαραγωγοί του Ν. Τρικάλων, που συνεργάστηκαν με την εταιρία «Καπνική Μιχαηλίδης» κατά το έτος 2016, με ωθούν στο να αιτηθώ την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να δοθεί λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Εξήντα επτά οικογένειες Τρικαλινών καπνοπαραγωγών, κατόπιν υπογραφής σχετικής σύμβασης, εκχώρησαν το σύνολο της κατά το έτος 2016 παραγωγής τους στην προαναφερθείσα εταιρία, για να εισπράξουν έως τώρα μηδενικό αντίτιμο.

Ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους η εν λόγω εταιρία αρνείται ή αδυνατεί να καλύψει τις οφειλές της έναντι των συγκεκριμένων παραγωγών, που ανέρχονται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, η πολιτεία οφείλει να εγκύψει στο πρόβλημα των καπνοκαλλιεργητών δεδομένου ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι σε θέση να αναλάβουν το καλλιεργητικό κόστος της νέας χρονιάς. Να σημειωθεί δε ότι, κατά το προηγούμενο έτος λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και εκτεταμένων πλημμυρών οι καλλιέργειες στον Ν. Τρικάλων επλήγησαν σοβαρά.

Κύριε Υπουργέ,

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και εγώ προσωπικά, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και παροχή βοήθειας, ώστε το συντομότερο δυνατό να δοθεί οριστική λύση.

Σας ευχαριστώ».

 

Με εκτίμηση

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ 

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Κανάρες Tmbrados…

Διατίθενται κανάρες Timbrados του 2023, (γραμμή intermedio) όλες δαχτυλιδωμένες, από εξαίρ…