Ergatiko Kentro Triaklwn

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου προχώρησαν χθες στα Τρίκαλα η ΔΑΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων και η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Τρικάλων για την απεργία της Κυριακής 16 Ιούλη.

Μετά από την συνέντευξη έγινε εκ νέου Δ.Σ. του Σωματείου με πρωτοβουλία της ΔΑΣ, προκειμένου να παρθεί απόφαση από το Δ.Σ. για συμμετοχή στην απεργία μιας και στο προηγούμενο Δ.Σ. οι παρατάξεις «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» και «Αγωνιστική Πρωτοβουλία», ζήτησαν χρόνο για σκεφτούν με το τι πλαίσιο πρέπει να δώσουν τη μάχη αυτής της απεργίας, αφού δεν συμφώνησαν με το πλαίσιο που κατέθεσε στο Δ.Σ. η ΔΑΣ.

Όσο για την Γ.Σ. που πρότεινε η ΔΑΣ στο προηγούμενο Δ.Σ., ούτε λόγος μιας και επικαλέστηκαν προσωπικές δυσκολίες προκειμένου να υλοποιηθεί η Συνέλευση.  Οι προσωπικές δυσκολίες των συνδικαλιστών δε μπορεί να πηγαίνουν πίσω την ενημέρωση των εργαζομένων και τις διαδικασίες του κινήματος. Οι εργαζόμενοι ψήφισαν στο σωματείο τους για να ενημερώνονται και να εκπροσωπούνται σωστά. Αυτά έπρεπε να τα γνώριζαν οι συνάδελφοι, είναι βαριά η καλογερική. Αυτές είναι οι απαιτήσεις και οι ανάγκες των καιρών. Εν τέλη δεν υπήρχε συμφωνία στο πλαίσιο της απεργίας με αποτέλεσμα 2 διαφορετικές συγκεντρώσεις στην απεργία της Κυριακής 16 Ιούλη, με την ΔΑΣ να καλεί στις 10:30 στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Ακολουθεί το κείμενο της Συνέντευξης…

Συνέντευξη Τύπου Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας και Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων

«Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι , αυτοαπασχολούμενοι

Η Κυριακή είναι μέρα που ανήκει σε εμάς τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους του μόχθου.  Είναι μέρα ξεκούρασης  που αναπληρώνουμε τις δυνάμεις μας, είναι μέρα που αφιερώνουμε στην οικογένεια μας, μέρα κοινωνικής ζωής και δράσης. Η αργία της Κυριακής κερδήθηκε με αγώνες, γι΄ αυτό και αποτελεί  ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης και δεν θα την χαρίσουμε στις πολυεθνικές, αντίθετα παλεύουμε ενάντια  στους νόμους και τις κυβερνήσεις που  επιβουλεύονται τη πλήρη κατάργηση της.

Την Κυριακή 16 Ιουλίου δίνουμε δυναμική απάντηση!

Κανένας εμποροϋπάλληλος να μην πάει για δουλειά ,να μην ανοίξει κανένα κατάστημα!

            Εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι στον κλάδο του εμπορίου έχουμε κοινό εχθρό! Είναι τα μεγάλα μονοπώλια που κυριαρχούν στον κλάδο και έχουν τις κυβερνήσεις να νομοθετούν για λογαριασμό τους.  Η επιδίωξη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων να μεγαλώσουν τα  δικά τους μερίδια  αγοράς και κερδών περνά μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσης των εμποροϋπαλλήλων και από  το ξεκλήρισμα των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.  Γι αυτό και οι κυβερνήσεις παίρνουν φιλομονoπωλιακά μέτρα, στοχεύοντας  στην συγκέντρωση της αγοράς σε λίγα χέρια και στο σμπαράλιασμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Το 4ο μνημόνιο που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα και  ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει και την  παραπέρα απελευθέρωση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.

Αυτή είναι η ανάπτυξη των μονοπωλίων και όχι  των εργαζομένων, των μικρών εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων.  Αυτή η ανάπτυξη επιχειρείται πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας, με συνεχή μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, με το λαό στη γωνία να ματώνει για τα κέρδη των λίγων και ισχυρών.

Δεν πάει άλλο! Μας έχουν ματώσει τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις! Οι αυτοαπασχολούμενοι πασχίζουμε να τα βάλουμε με τα θηρία που απειλούν να μας βάλουν λουκέτο. Τα έσοδα μας ισα ισα που καλύπτουν τα βασικά ,ενώ βουλιάζουμε στα χρέη από τη φοροληστεία και τις υπέρογκες εισφορές που μας οδηγούν μαζικά έκτος επαγγέλματος.  Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οξύνει τον ανταγωνισμό μέσα στον όποιο παλεύουμε να επιβιώσουμε από δυσμενέστερη θέση, αυξάνει τα ήδη μεγάλα έξοδα μας.

Δυναμώνουμε τη  συμμαχία εμποροϋπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων ,τον κοινό αγώνα με άλλους κλάδους  που παλεύουν για σταθερή δουλειά με δικαιώματα .

Παλεύουμε μαζί για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ  , αίτημα που ούτε να το ακούσουν δε θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι ηγεσίες σε ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ και οι σύμμαχοι τους στο εργατικό κίνημα ,η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

 

Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» και «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» για το γεγονός ότι δεν δέχτηκαν να πάρουν απόφαση με το πλαίσιο της ΔΑΣ για την Κυριακάτικη Απεργία, δεν δέχτηκαν την πρόταση για Γενική Συνέλευση και κάλεσαν εκ νέου Δ.Σ μόλις 3 μέρες πριν την Απεργία!

Απ την άλλη καταγγέλλουμε τον Εμπορικό Σύλλογο γιατί παρότι πήρε απόφαση να είναι κλειστά τα μαγαζιά δεν πήρε καμία πρωτοβουλία στην κατεύθυνση οργάνωσης της απεργιακής μάχης, ενημέρωσης και δραστηριότητας παρά την επίμονη προσπάθεια της παράταξης μας

Δυναμώνουμε τον αγώνα,  την οργάνωση και τη συλλογική δράση. Μπορούμε να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, Ε.Ε., εμπορικού κεφαλαίου και να εμποδίσουμε την υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων.

 

Παλεύουμε για :

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, την Κυριακή αργία.
  • Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπαλλήλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.
  • Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
  • Απεργιακή Συγκέντρωση την Κυριακή 16/7 ώρα 10:30 πμ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου

 

«Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές»»

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…