poe ota copy

Αμέσως μετά το Πάσχα, θα ξεκινήσουν οι καταλήψεις σε δημοτικά κτήρια, ΧΥΤΑ, δημοτικά γκαράζ  και Δημαρχεία, στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με το πρόγραμμα δράσης να συντονίζεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 5 Μαΐου.

Η ανακοίνωση μάλιστα της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού:

«Το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή συντάξεων, κύριων και επικουρικών, μεγάλη μείωση του εφάπαξ και επαναϋπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται.

Τα παραπάνω μέτρα έρχονται να προστεθούν στον οικονομική εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας και αναπόφευκτα θα οδηγήσουν ταυτόχρονα με τα νέα φορολογικά βάρη ύψους 5,4 δισ. ευρώ σε μείωση της κατανάλωσης, σε νέα λουκέτα στην αγορά, περισσότερη ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.

Παράλληλα με τις καταλήψεις δημοτικών χώρων, θα υπάρξει συμμετοχή της στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει αποφασιστεί για τις ημέρες συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, η ημερομηνία της οποία θα γνωστοποιηθεί με απόφαση της ΑΔΕΔΥ».

Πηγή:ergasianews.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …