SYRIZA klim (2)

Περιοδεία στην Πύλη και στη Φαρκαδόνα πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, στα πλαίσια της εξωστρεφούς δράσης του κόμματος και της επαφής με τους πολίτες.

Κατά την επίσκεψη στους δύο πιο αγροτικούς Δήμους του Νομού, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησαν με παραγωγούς, αγρότες και κτηνοτρόφους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους στην νέα πραγματικότητα. Απ’ την άλλη, διαπίστωσαν ότι οι επιχειρήσεις των περιοχών αυτών, βλέπουν μέρα με τη μέρα το εισόδημά τους να εξανεμίζεται και τα χρέη τους να διογκώνονται, με το μέλλον της επαγγελματικής τους δραστηριότητας να παραμένει μετέωρο.

Για το λόγο αυτό, η ΝΔ επιβάλλεται να σκύψει, επιτέλους, πάνω στα πραγματικά προβλήματα της υπαίθρου και να σταματήσει τις αποσπασματικές παρεμβάσεις που αδυνατούν να ανατρέψουν τη δυσμενή εικόνα στην αγορά. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όσο η ΝΔ δεν προχωράει σε γενναίες παρεμβάσεις, τόσο η ύφεση θα βαθαίνει.

Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ΄΄ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ  II΄΄, αποτελεί ένα εμπροσθοβαρές πακέτο μέτρων για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης ενώ είναι μια πλήρως κοστολογημένη και ρεαλιστική πρόταση, το ύψος της οποίας υπολογίζεται στα 13δις. Βασίζεται σε τρεις άξονες…:

1) τη στήριξη της εργασίας

2) την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

3) την θεσμοθέτηση ενός εισοδήματος έκτακτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα:

-Για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, προβλέπεται, εκτός από την πλήρη κάλυψη των άμεσων αναγκών τους από την μη επιστρεπτέα ενίσχυση, την αναπλήρωση του μισθολογικού κόστους και από το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης,  επιπλέον στήριξη των κτηνοτρόφων με 80 εκ. ευρώ και   άμεση ενεργοποίηση του μέτρου των μικροχρηματοδοτήσεων, που εμείς είχαμε θεσμοθετήσει, προκειμένου να δοθεί ανάσα ρευστότητας στους παραγωγούς.

-Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τονίζουμε ότι θα πρέπει, χωρίς καθυστέρηση να δοθεί ένα πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, να μειωθεί η προκαταβολή φόρου στο 50% και να προβλεφθούν ευνοϊκοί όροι δανεισμού με κρατική εγγύηση.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά απάντηση στην ολιγωρία της Κυβέρνησης και προασπίζει την κοινωνική συνοχή και την εργασία.

Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στήριξης και θωράκισης των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας.

Ως ΝΕ Τρικάλων θα συνεχίσουμε με κάθε μέσο να υπερασπιζόμαστε το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας.

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

SYRIZA klim (1)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως, πανηγυρίζει τον Άγ. Αρσένιο

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως και η των Τρικκαίων πόλις Πανηγυρίζουν τον Άγιο Αρσένιο, Επίσ…