syriza

          Tην Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων, αποτελούμενο από το βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Χάϊδο και το μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Σιώχο Ορέστη, στη συνέχεια των επισκέψεων του στις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας, επισκέφθηκε αρχικά τα δύο Δημοτικά Σχολεία της Φαρκαδόνας, όπου έχουν σημειωθεί φθορές στα διδακτήρια και επίκειται η επιθεώρηση τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο Διάσελλο,  όπου έχει κριθεί ακατάλληλο για χρήση τόσο το Δημοτικό Σχολείο όσο και το Νηπιαγωγείο του χωριού.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας  του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους στο Ζάρκο και στις συναντήσεις τους με τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας,  κ. Αγναντή και τους τοπικούς φορείς, ο βουλευτής και τα μέλη του κλιμακίου ενημερώθηκαν για τις μεγάλες ζημιές που προξένησε ο καταστροφικός  σεισμός στον οικιστικό ιστό και τις υποδομές της Τοπικής Κοινότητας.

Επίσης, συνομίλησαν με τους κατοίκους του Ζάρκου, τα σπίτια των οποίων έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα και διαμένουν προσωρινά σε σκηνές.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενο από τον βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλο, τον πρώην βουλευτή Χρήστο Σιμορέλη, τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Χάϊδο, το μέλος της Ν.Ε Δημήτρη Στάμο και το μέλος της Ν.Ε Σάκη Ξάφο, επισκέφθηκε την Παναγίτσα και το Γριζάνο, όπου συναντήθηκε με τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων και τους κατοίκους  και ενημερώθηκε  για την έκταση της καταστροφής και τα πολλαπλά προβλήματα που προέκυψαν.

Διαπιστώθηκε ότι το δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο  του Γριζάνου έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές, όπως και πολλές κατοικίες των δύο χωριών.

Μετά την ενημέρωση και τις συνομιλίες με τους πληγέντες, προκύπτει ότι καθίσταται επιτακτική η ανάγκη το κράτος και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας να σταθούν δίπλα στο Δήμο Φαρκαδόνας και τους ανθρώπους του, φροντίζοντας για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των κατοίκων με ταχείες αποζημιώσεις, με άμεση αποκατάσταση των σχολικών κτηρίων  και με έργα υποδομής γενικότερα, για να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν νωρίτερα η μεγάλη αυτή καταστροφή.

 

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός

Στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός -Συναντήθηκε  με…