image001

Σε συνέχεια της επίσκεψης στην περιοχή Φαρκαδόνας κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων στον οποίο έθεσε συγκεκριμένα θέματα θωράκισης του Νομού από δύσκολες καιρικές συνθήκες, ώστε να μην ζήσουμε φαινόμενα σαν την καταστροφή της Καρδίτσας.

Ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας καθώς και την εξέλιξη των έργων που εκτελούνται στο Νομό, έθεσε ως επείγουσες ενέργειες τον καθαρισμό  της κοίτης των ποταμιών και καναλιών καθώς και την δημοπράτηση των μελετών του φράγματος Νεοχωρίτη και Πύλης καθώς και την ολοκλήρωση κατασκευής του φράγματος Ληθαίου.

Ιδιαίτερα για την περιοχή της Φαρκαδόνας ζήτησε :

Να στηριχθεί το αίτημα των παραγωγών  για αποζημιώσεις βάσει του πλαισίου ενίσχυσης  των αγροτών  της Καρδίτσας.

Να γίνει οριοθέτηση της περιοχής που επικράτησε να λέγεται ζώνη ανάσχεσης πλημμυρών ενώ δεν είναι θεσμοθετημένη. Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Τρικάλων να προχωρήσουν άμεσα στην οριοθέτηση ώστε εφ΄όσον η Πολιτεία επιλέγει αυτό το κομμάτι ως ζώνη ανάσχεσης να αποζημιώνει ανάλογα.

Να ξεκινήσει άμεσα ο καθαρισμός της κοίτης του ποταμού από το Κουτσόχερο και προς τα πάνω καθώς και υπερύψωση  της όχθης του ποταμού.

Άμεση χρηματοδότηση της δημοπράτησης της μελέτης για το φράγμα Νεοχωρίτη ώστε με πίεση και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο να προχωρήσει η κατασκευή του.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα λειτουργίας των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ  καθώς και η αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ  ως κοινή διαπίστωση ότι δεν εξυπηρετεί τις νέες συνθήκες και χρειάζεται πίεση προς την κυβέρνηση.

Επίσης τέθηκε το ζήτημα της επανασύνδεσης της σιδηροδρομικής γραμμής με τα Τρίκαλα μετά τις τελευταίες καταστροφές στο δίκτυο,  παρ΄ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Π.Ε. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης  ενημέρωσε σύμφωνα με διαβεβαίωση του αρμόδιου υπουργού  ότι θα επαναλειτουργήσει μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

Το Κίνημα Αλλαγής θα παρακολουθεί την εξέλιξη των Θεμάτων που έθεσε, τόσο τοπικά όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο μέσω της κοινοβουλευτικής του Ομάδας  γιατί αυτό που ενδιαφέρει είναι να είναι χρήσιμο στους πολίτες.

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Ζιάκας, επανεκλεγείς Δημ. Σύμβουλος: Ήμουν πάντα δίπλα στον κάθε πολίτη. Το ίδιο θα συνεχίσω και στη νέα μου θητεία

Συνδημότισσες και συνδημότες… …θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια ένα μεγάλο «Ευχ…