Arxiki KEDE

Κλιμάκιο του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημοσίων Έργων(ΚΕΔΕ), βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 1/3/18, στις Τοπικές Κοινότητες Πιαλείας & Φιλύρας, ύστερα από πρόσκληση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Τρικάλων, για επιτόπια αυτοψία στην κατολισθείσα περιοχή «Αλπίνα» στην Πιαλεία & στο μικρό κομμάτι του Αη Λια στην Φιλύρα.

Σκοπός του κλιμακίου, το οποίο αποτελείτο από τον κ. Παναγιώτη Ραφτάκη & την κα Ιωαν. Βασιλείου, ήταν η επιτόπια αυτοψία, η οποία θα συντελέσει στην σύνταξη τεχνικής έκθεσης επί του φαινομένου, προκειμένου επιστημονικώς τεκμηριωμένα πλέον, θα περιλαμβάνει τις προτάσεις τους, με τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου της κατολίσθησης, την οποία η κα Βασιλείου χαρακτήρισε «Ευρείας κλίμακας», για την περιοχή της Πιαλείας.

Η τεχνική έκθεση του ΚΕΔΕ, μόλις ετοιμασθεί, θα αποσταλεί στην αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Τρικάλων, η οποία με την σειρά της θα μεταβιβάσει & στον Δ. Πύλης.

Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο, εφόσον το ΚΕΔΕ κληθεί για μια τέτοια περίπτωση, να εγκατασταθεί στην περιοχή της Πιαλείας ειδική γεώτρηση, η οποία μέσω ειδικών σωλήνων θα παρακολουθεί το υπέδαφος σε ανάλογο βάθος & για διάστημα έξι μηνών, κάνοντας όλες εκείνες τις μετρήσεις & αξιολογήσεις, σχετικά με την στατικότητα της περιοχής.

Γενικά είναι ένα γεωλογικό φαινόμενο υπό εξέλιξη, αλλά με μειωμένη ένταση, στην οποία συντέλεσε η εκτόνωση των άσχημων καιρικών φαινόμενων.

Για την περίπτωση της Φιλύρας η κα Βασιλείου δήλωσε πως πρόκειται για ένα μικρό τοπικό φαινόμενο, είναι ελεγχόμενο, για το οποίο όμως θα πρέπει & εκεί να ληφθούν ενδεδειγμένα μέτρα.

Τους υπευθύνους του κλιμακίου του ΚΕΔΕ, κατά την επίσκεψή τους αυτή, συνόδευαν η Δ/ντρια της Τεχν. Υπηρεσίας Π.Ε. Τρικάλων κα Έφη Καραγιάννη, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας  κ. Ν. Λεμονάς & ο Αντ/ρχος Πολ. Προστασίας κ. Σωτ. Αγγέλης, ενώ παρόντες επίσης & σήμερα ήταν ο κ. Απόστολος Κολίτσας, Περιφερειακός Σύμβουλος & ο κ. Σωτήρης Βαλκανιώτης , Αντιπρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας.

Να πούμε ακόμη πως την ερχόμενη Δευτέρα στην περιοχή, αναμένεται να βρεθεί κλιμάκιο του ΙΓΜΕ, για μια επίσης επιτόπια αυτοψία & περεταίρω αξιολόγηση των εδαφικών υποχωρήσεων στις εν λόγω περιοχές.

IMG_5352 IMG_5353 IMG_5362 IMG_5363 IMG_5364 IMG_5367 IMG_5369 IMG_5370 IMG_5373 IMG_5376 IMG_5378 IMG_5379 IMG_5381

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά

Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…