Arxiki

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Λάρισας αποτελούμενο από τον Δ/ντή ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Μιχ/ Λιόντο, την κα Χριστίνα Τσιλούλη υπ/νη του ΕΛΓΑ για το Ν. Τρικάλων & τον κ. Κώστα Καραμέτο, εκτιμητή του ΕΛΓΑ &  ένα της ΔΑΟΚ Π.Ε. Τρικάλων, αποτελούμενο από τον Δ/ντή της ΔΑΟΚ  κ. Μανώλη Γουγουλάκη & τον αναπληρωτή κ. Νίκο Παπαβασιλείου, επισκέφθηκαν της χαλαζόπληκτες περιοχές του Δ. Πύλης, που χτυπήθηκαν από την σφοδρή χαλαζόπτωση της περασμένης Παρασκευής, για επιτόπια αυτοψία & καταγραφή των ζημιών.

Κατά την σημερινή επίσκεψη των κλιμακίων των αρμόδιων Υπηρεσιών, έγινε μια πρώτη συνολική εκτίμηση, όχι ακόμα εξατομίκευση, των ζημιών που προκλήθηκαν σε Αγ. Βησσαρίωνα & Φιλύρα, ενώ θα ακολουθούσαν οι περιοχές της Πύλης & του Παλαιομοναστήρου, για καλλιέργειες αμπέλου & οπωροκηπευτικών.

Στις δυο πρώτες λοιπόν περιοχές & σε σύνολο 7600 στρεμμάτων (5000 σε Αγ. Βησσαρίωνα & 2600 σε Φιλύρα), που διαθέτουν οι Κοινότητες, προκλήθηκαν ζημιές από το χαλάζι σε 2100 στρέμματα, όπως φάνηκε από την σημερινή πρώτη εκτίμηση που έγινε.

Εξ αυτών τα 1200 περίπου στρέμματα είναι καλαμπόκι, που στα μισά εξ αυτών προβλέπεται αποζημίωση «Επανασποράς», ενώ ένα άλλο ποσό ως αποζημίωση «Απώλειας Παραγωγής», θα αποδοθεί στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου. Για τα υπόλοιπα 600 στρέμματα προβλέπεται σχετική αποζημίωση, ανάλογης του γεγονότος που έχει συμβεί.

Επίσης ζημιές προκλήθηκαν σε 200 στρέμματα βαμβακοκαλλιέργειας, 500 στρέμματα σε μηδική(τριφύλλι) & κάποια βίκου & 700 περίπου στρεμ. σε σιτηρά, σιτάρι & κριθάρι.

Τα δύο κλιμάκια θα συνεχίσουν την επίσκεψή τους σήμερα & ενδεχομένως να ολοκληρώσουν αύριο την αυτοψία σε όλες τις περιοχές, ώστε όσο το δυνατόν συντομότερο να ολοκληρωθεί συνολικά η διαδικασία της καταγραφής.

IMG_8661

IMG_8662

IMG_8663

IMG_8665

IMG_8666

IMG_8667

IMG_8668

IMG_8669

IMG_8670

IMG_8673

IMG_8675

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Λιλή: «Έφυγε» από τη ζωή ο Αθανάσιος Γαλάνης

ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και θείο ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΝΗ ΣΥΝΤ/ΧΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΤΩΝ 9…