elga_ambeli

Για την ερχόμενη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου κλείδωσε – μετά από αλλεπάλληλες αναβολές – η πληρωμή του 20% των αποζημιώσεων για τους αγρότες που υπέστησαν ζημιές το 2017.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά στο Agronews ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Φάνης Κουρεμπές ο ήδη η απόφαση της πληρωμής έχει πάρει ΚΑΔ (Κωδικό Αριθμού Δραστηριότητας) και αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ την Δευτέρα, ή την Τρίτη (24/25 Σεπτεμβρίου).

«Εφόσον το θέμα προχώρησε και έχει φύγει από εμάς μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σετεμβρίου. Το ύψος της θα ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι η πληρωμή είχε προγραμματιστεί – όπως είχε δηλώσει από τη ΔΕΘ ο κ. Κουρεμπές – για την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατό.

Όσον αφορά το υπόλοιπο 10%, ο πρόεδρος τους ΕΛΓΑ ανέφερε στο Agronews ότι θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Απέφυγε ωστόσο να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Επί του θέματος είχε τοποθετηθεί το προηγούμενο διάστημα και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, παρουσιάζοντας το πλάνο των πληρωμών των αγροτών για το αμέσως επόμενο διάστημα.

agronews.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

ΔΑΟ ΠΕ Τρικάλων: Έως στις 20/10 η υποβολή δηλωσης κατεχόμενων κυψελών, για τους ενεργούς μελισσοκόμους

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ ΕΤΟΥΣ 2023   Η Διεύθυνση Αγροτική…