kinima allagis

Η Νομαρχιακή  Επιτροπή  Κινήματος  Αλλαγής  Τρικάλων , συνεδρίασε την Τρίτη 16/10, στο χώρο των νέων γραφείων του Κινήματος μας (Καποδιστρίου 14, 2ος όροφος), παρουσία μελών της Κεντρικής Επιτροπής και Γραμματέων τοπικών οργανώσεων του νομού μας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με αφορμή  την εκκίνηση των διαδικασιών που αφορούν τον α’ βαθμό της  τοπικής αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο καθώς και τις αποφάσεις που ελήφθησαν  κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, διευκρινίζονται τα εξής:

Η απόφαση του Ιδρυτικού Συνεδρίου μας για τη στρατηγική της αυτόνομης πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής  μας δίνει τη δυνατότητα για συγκροτημένη πολιτική και αυτοδιοικητική παρουσία σε όλους τους Δήμους με υποψήφιους και ψηφοδέλτια που εκπέμπουν μήνυμα πολιτικής ευθύνης, αυτοδιοικητικής κουλτούρας, έχουν καταξιωθεί στην τοπική κοινωνία και προτείνουν στην κοινωνία δημοτικά προγράμματα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής, θα στηρίζουν τους πολίτες και θα συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη.

Οι συνεργασίες, όπου απαιτηθούν στο δεύτερο γύρο αλλά και μετά τις εκλογές, θα αντιμετωπιστούν θεσμικά και πολιτικά στη βάση της δικής μας αντίληψης για την αυτοδιοίκηση και τον ρόλο των δήμων αλλά και με βάση τις δικές μας προτάσεις και θέσεις για τα τοπικά θέματα. .Φυσικά, οι άνθρωποι που θα στηριχθούν από το Κίνημα Αλλαγής,  δικαιούνται και υποχρεούνται να βρουν σημεία σύγκλισης επί του προγράμματός μας και με εκπροσώπους άλλων πολιτικών φορέων, προεκλογικά ή μετεκλογικά.

To Κίνημα Αλλαγής, θα στηρίξει ανθρώπους  που θα προκύψουν μέσα από μία ανοιχτή εκτεταμένη συζήτηση – διαδικασία, η οποία θα περιλαμβάνει τη σύγκληση Διευρυμένης Δημοτικής  Σύσκεψης, με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών οργάνων του κινήματος, των ανθρώπων των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων που είναι μέλη του κινήματός μας, και φυσικά των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιπλέον, μπορεί στο πλαίσιο της διαδικασίας να αξιοποιηθεί κάθε δόκιμη μέθοδος αξιολόγησης για τον συγκεκριμένο δήμο, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες.

Είναι αυτονόητο ότι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση ή στην όποια άλλη διαδικασία αποφασιστεί, αποδέχονται τις τελικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων του Κινήματος Αλλαγής

Η στήριξη του Κινήματος Αλλαγής  θα αφορά ανθρώπους με σαφή αναφορά στον ευρύτερο  ιδεολογικοπολιτικό μας χώρο. Για τη λήψη των τελικών αποφάσεων θα συνεκτιμηθούν μεταξύ άλλων, οι απόψεις των προσώπων για το ρόλο του θεσμού, η προσωπικότητά τους, η πολιτική, κοινωνική , επαγγελματική και επιστημονική καταξίωσή τους, η διεισδυτικότητά τους σε άλλους χώρους και φυσικά η δυνατότητα ενοποίησης του ευρύτερου  χώρου μας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή καθώς και οι κατά τόπους συντονιστικές γραμματείες, θα λάβουν το επόμενο διάστημα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου συντονισμένα, να λειτουργήσουν από κοινού , τα θεσμικά όργανα μαζί με το αυτοδιοικητικό δυναμικό του χώρου μας. Στόχος μας, όλοι μαζί να πετύχουμε την επιλογή του βέλτιστου υποψηφίου Δημάρχου ανά περιοχή, ώστε να γίνει δυνατή η μέγιστη συσπείρωση και η δυναμική κάθοδος  στις εκλογικές  μάχες που έρχονται, καθώς και η συνέχιση του πλούσιου έργου της παράταξής μας, τόσο στο Δήμο Τρικκαίων, όσο και στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού μας.

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Κωστάκης: Από δω και πέρα πρέπει όλοι μαζί να σηκώσουμε τα μανίκια και να εργαστούμε σκληρά για το καλό του τόπου.

Φίλοι και φίλες, Αγαπητοί συνδημότες, Αισθάνομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου την ανάγ…