kelpno

Ωστόσο οι υπηρεσίες τίθενται σε επιφυλακή

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοινώνει ότι, μετά από έγκαιρη προειδοποίηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) για την ύπαρξη παρτίδων βρεφικού γάλακτος από τη Γαλλία που έχει μολυνθεί με το μικρόβιο σαλμονέλλα, προσχώρησε σε έκτακτη σύσκεψη στις 11 Δεκεμβρίου 2017.

Αποφασίστηκε ότι τίθενται σε επιφυλακή οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας για πιθανά κρούσματα σε βρέφη, εφόσον επιβεβαιώθηκε από τον ΕΟΦ η κυκλοφορία κάποιων από τα σκευάσματα αυτά και στη χώρα μας.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ διευκρινίζει ότι, σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Σαλμονελλών του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ), δεν έχουν δηλωθεί κρούσματα σαλμονέλλωσης από Salmonella agona σε παιδιά κάτω του έτους στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα δεδομένα του Γραφείου Τροφιμογενών του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν έχει καταγραφεί κάποια έξαρση κρουσμάτων σαλμονέλλωσης, ανεξαρτήτως ορότυπου, σε βρέφη κάτω του έτους.
Ωστόσο το ΚΕΕΛΠΝΟ δηλώνει ότι η επιτήρηση για την ανεύρεση πιθανών κρουσμάτων έχει ενισχυθεί και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου με σκοπό τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
farmakeutikoskosmos.gr
Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …