nfd

Δίπλα στον δημότη που έχει ανάγκη βρίσκεται ο Δήμος Τρικκαίων, με δωρεάν διανομή κατ’ οίκον, τροφίμων σε ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Από το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου 2020, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και το έκτακτο προσωπικό, ξεκίνησαν τη διανομή των τροφίμων σε 2620 δικαιούχους (1468 στα Τρίκαλα, 706 Ρομά και 446 στα χωριά του Δήμου Τρικκαίων).

Μέχρι τώρα, η διανομή γινόταν σε συγκεκριμένα σημεία, ανά τριήμερο και ανά μεγάλες ομάδες πολιτών. Πλέον, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν τα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του ιού, ο Δήμος Τρικκαίων φρόντισε για την κατ’ οίκον διανομή των τροφίμων.

Προηγήθηκαν
– συσκέψεις για το όλο θέμα, για τους τρόπους διανομής, την αναγκαία λήψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους, τη συνεργασία με τους άλλους 3 Δήμους της ΠΕ Τρικάλων.
– προεργασία για την έγκαιρη εξασφάλιση των τροφίμων
– δημιουργία κέντρου επικοινωνίας μέσω ασυρμάτων, με τη συνεργασία και στήριξη της Ενωσης Ραδιοερασιτεχνών Τρικάλων, που παραχώρησε συχνότητα στην Πολιτική προστασία του Δήμου Τρικκαίων

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε στους υπαλλήλους, πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη τους προσφορά και υπηρεσία, αφού χιλιάδες τρικαλινοί και τρικαλινές αναμένουν τα τρόφιμα. Τους εργαζόμενους, που φέρουν διακριτικά του Δήμου και του προγράμματος, και μετακινούνται με ειδικά οχήματα, επίσης με διακριτικά, ευχαρίστησε και στήριξε για την προσφορά τους, και η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου.

Η αλληλεγγύη του Δήμου Τρικκαίων και η εξειδίκευση των μέτρων συμπαράστασης, τώρα που #Μένουμεσπίτι, αφορά σε κάθε ηλικιωμένο/η και πολίτη που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες.

Λήφθηκαν μέτρα όπως,
– «Μείνε σπίτι – Είμαστε εδώ για σένα», που είναι η επέκταση του «Βοήθεια στο Σπίτι» για τρόφιμα, φάρμακα καιν άλλες ανάγκες σε ηλικιωμένους/ες και μέλη ευπαθών ομάδων
– δωρεάν διανομή τηλε-πιεσοσαχκαρόμετρου και σετ αισθητήρων «έξυπνου σπιτιού»
– φροντίδα για αδέσποτα ζώα με 4 ταΐστρες στην πόλη  και για δεσποζόμενα ζώα, με φύλαξη και διατροφή αν ο ιδιοκτήτης χρειαστεί νοσηλεία
– τηλεφωνικές γραμμές για μείωση της προσέλευσης πολιτών στο Δημαρχείο και τις υπηρεσίες
– τροποποίηση δρομολογίων των απορριμματοφόρων και συμβουλές για τη διαχείριση των απορριμμάτων από τους πολίτες.

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, ζητώντας από όλους να «Μείνουμε Σπίτι».

nfd
teba4 teba5

 

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Κ. Αγοραστός: Πάμε μαζί να κάνουμε την Θεσσαλία τον τόπο που θέλουμε. Έχω καταλάβει τι πρέπει να αλλάξω(βίντεο)

Με μήνυμα προς όλες τις Θεσσαλές και όλους τους Θεσσαλούς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ε…