Πλημμύρα Arxiki copy

(Η αργοπορία στο «ανέβασμα» του ρεπορτάζ, οφείλεται σε πρόβλημα!!! της τηλεφωνικής μας σύνδεσης, επακόλουθο της θεομηνίας, που δεν άφησε παραπονούμενους, ούτε κι εμάς)

(Μιλάει στο PyliNews.gr, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κ. Άρης Τζάνης κι ο Αντ/ρχης Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης)

«Στο ίδιο έργο θεατές», οι κάτοικοι της Πύλης Αγ. Βησσαρίωνα, Φιλύρας, Λυγαριάς & Φήκης με επίκεντρο την Πύλη, όπου μισής ώρας σφοδρής ανεμοθύελλας, που συνοδευόταν με έντονη βροχόπτωση, αλλά & χαλάζι, ήταν αρκετή να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις προαναφερθείσες περιοχές, ξυπνώντας δυσάρεστες μνήμες της προ δύο μηνών ισχυρής χαλαζόπτωσης της 28ης Ιουνίου, που έπληξε ξανά τις ίδιες περιοχές.

Στην Πύλη τώρα, πλημμύρισαν αυλές, ισόγεια & υπόγεια κατοικιών, προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Το ρέμα της «Γκούρας»  φούσκωσε υπερβολικά, μεταφέροντας στο διάβα του ξερόκλαδα & φύλλα, με αποτέλεσμα να φράξει η σχάρα που προστατεύει τον υπόνομο στο σημείο εκείνο & το νερό να ρέει πάνω απ’ αυτή & όχι στον υπόνομο, δημιουργώντας χείμαρρο, που στα στενά σημεία του δρόμου, έφτανε & το μισό μέτρο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η κεντρική οδός της πόλης από το σημείο που στεγαζόταν το Γραφείο Κτηματογράφησης, έως την έξοδο της πόλης στον Άγιο Αθανάσιο, μετατρέποντάς την σε ένα απέραντο «λασποδρόμιο».

Ο δρόμος έκλεισε προσωρινά από την Αστυνομία, έως ότου καθαριστεί για να δοθεί ξανά, μετά από λίγο στην κυκλοφορία.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν & στην περιοχή «Κακούρι» της Πύλης εντός της πόλης, με χώματα & πέτρες να κλείνουν σε κάποια σημεία τους δρόμους.

Και η περιοχή της Μόμας στην Πύλη, δέχτηκε ισχυρό πλήγμα, με πλημμυρισμένες αυλές & δρόμους & το υπόγειο μιας οικίας να έχει πλημμυρίσει στο μισό του ύψους του.

Η κινητοποίηση των Υπηρεσιών του Δήμου ήταν άμεση, όπου με JCB, BobCat & φορτηγά απομάκρυναν τα όσα φερτά υλικά του χειμάρρου.

Μεγάλη & η «μάχη» που έδωσε τοκλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύλης, που αρχικά προσέτρεξε στην άντληση νερών από πλημμυρισμένες κατοικίες & στη συνέχεια καθάρισε τους δρόμους.

Άγιος Βησσαρίωνας, Φιλύρα, Λυγαριά & Φήκη κοινότητες που κι αυτές για άλλη μια φορά σε διάστημα 2 μηνών περίπου, δέχτηκαν τα «πυρά» της ισχυρής καταιγίδας, με το χαλάζι να δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι είχε αφήσει όρθιο πίσω της η ισχυρή χαλαζόπτωση της 28ης Ιουνίου. Σε απόγνωση οι αγρότες.

Στις πληγείσες περιοχές κι ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης ο οποίος δήλωσε πως οι ζημιές είναι μεγάλες & Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο θα κινηθούν άμεσα για την καταγραφή κι αποκατάσταση των ζημιών. Πρόβλημα & τα Τρίκαλα με κορμούς δέντρων να έχουν ξεριζωθεί & τα φραγμένα από φύλλα φρεάτια να έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε χειμάρρους.

 

Πλημμύρα 15 copy Πλημμύρα 1 Πλημμύρα 2 copy Πλημμύρα 3 copy Πλημμύρα 4 copy Πλημμύρα 5 copy Πλημμύρα 6 copy Πλημμύρα 7 copy Πλημμύρα 8 copy Πλημμύρα 9 copy Πλημμύρα 10 copy Πλημμύρα 11 copy Πλημμύρα 12 copy Πλημμύρα 13 copy Πλημμύρα 14 copy

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ισπανία: Κοντά σε παραίτηση ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ – Υπάρχει έρευνα σε βάρος της συζύγου του για διαφθορά

(AP Photo/Alastair Grant, File) Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε εψές,…