pyrkagia Gomfoi 21-8-2019 (6)

Κατασβέστηκε η μικρής έκτασης πυρκαγιά που έλαβε χώρα σε χορτολιβαδική έκταση της κτηματικής περιφέρειας της Τοπικής Κοινότητας των Γόμφων, χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων…

Συγκεκριμένα η φωτιά, που εκδηλώθηκε, όπως προαναφέρθηκε, σε χορτολιβαδική έκταση της κτηματικής περιφέρειας των Γόμφων, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξεκίνησε γύρω στις 3:00 περίπου το μεσημέρι, καίγοντας στο διάβα της ξερόχορτα, ενώ με την «βοήθεια» της μέτριας έντασης βορειοδυτικού ανέμου, εξαπλώθηκε και σε τμήμα της κτηματικής περιφέρειας Παλαιομοναστήρου, κατακαίγοντας εκτάσεις σε αλωνισμένες όμως γεωργικές εκμεταλλεύσεις, από σιτάρι(σταριές) και καλαμποκιού(καλαμιές).

Στο διάβα της η φωτιά έκαψε και μέρος αμπελώνα(σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περί των 80 στρεμμάτων), για να τεθεί τελικά υπό έλεγχο και κατασβεστεί από δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο.

Στο έργο της κατάσβεσης, επικεφαλής του οποίου ετέθη ο αναπληρωτής Προϊστάμενος του Π.Κ. Πύλης κ. Γεωρ. Καραχάλιος, πήραν μέρος δύο πυροσβεστικά οχήματα του Π.Κ. Πύλης και τρία της Π.Υ. Τρικάλων με συνολική δύναμη 12 ανδρών.

Το προανακριτικό έργο για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε η πυρκαγιά, έχει αναλάβει το προανακριτικό τμήμα του Π.Κ. Πύλης.

pyrkagia Gomfoi 21-8-2019 (8)

pyrkagia Gomfoi 21-8-2019 (9)

pyrkagia Gomfoi 21-8-2019 (10)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…