720_654003_a06c32abec-9aaef28f7877c0dd

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 10 τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε στοά ανθρακωρυχείου στην επαρχία Τζιλίν της Κίνας (βορειοανατολικά), ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η κατάρρευση τμήματος του ορυχείου, που διαχειρίζεται η εταιρεία Jilin Longjiabao Mining, σημειώθηκε περί τις 20:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) χθες Κυριακή και είχε συνέπεια οι σεισμογράφοι να καταγράψουν δόνηση ισχύος 2,3 βαθμών, σύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Αρκετοί ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν εξαιτίας του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αμέσως μετά την κατάρρευση δόθηκε διαταγή να αρχίσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία ολοκληρώθηκε. Διενεργείται έρευνα από τις αρχές για να εξακριβωθούν τα αίτια.

Οι αρχές διευκρίνισαν ότι οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και οι ζωές τους δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι συχνά στην Κίνα, παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει οι αρχές για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασιακής ασφάλειας σε αυτά και τις εκστρατείες πάταξης των παράνομων ανθρακωρυχείων.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία τα οποία έχει δώσει στη δημοσιότητα η κινεζική δημόσια υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια στα ανθρακωρυχεία, 375 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα αυτού του είδους το 2017, αριθμός μειωμένος κατά 28,7% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Πηγή: enikos.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Αθήνα-Τρίκαλα σε 3 ώρες: Προχωράει ο νέος αυτοκινητόδρομος που εκμηδενίζει τις αποστάσεις

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τα εγκαίνια λειτουργίας ενός ιδιαίτερα σημαντικού τμ…