lockdown-10-741x486

Παράταση και μάλιστα για μεγαλύτερο διάστημα από ότι οι περισσότεροι ειδικοί, συστήνει ο κ. διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου

Την άποψη ότι το lockdown πρέπει να πάρει παράταση αν θέλουμε να βγούμε από το «τούνελ» του κορονοϊού με ασφάλεια, επανέλαβε ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ.

Ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εδώ και καιρό «φωνάζει» ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, ενώ όταν τα σχολεία άνοιξαν, αντίστοιχα «φώναζε» ότι επρόκειτο για λάθος κίνηση, είπε χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση μέτρων, όταν η πίεση στο σύστημα Υγείας είναι ασφυκτική. Το lockdown θα πρέπει να διαρκέσει ως το τέλος Μαρτίου και μάλιστα με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, όχι όμως απαραίτητα με κλειστή την αγορά».

Όπως εξήγησε ο κ. Καπραβέλος «σύμφωνα με όλα τα επιστημονικά στοιχεία, η πανδημία τελειώνει τέλη Μαρτίου. Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε και την ανοσία. Έχουμε δύο δύσκολους μήνες μπροστά μας και πρέπει να κάνουμε υπομονή».

Αναφερόμενος, τέλος, στο εμβόλιο, είπε ότι «είναι το όπλο μας. Αυτό που θα δώσει την πολυπόθητη ανοσία και την άμυνα απέναντι στον κορονοϊό».

Πηγή:

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Σε δύο ποδηλατικά διήμερα δρόμου και ορεινής ποδηλασίας, συμμετείχε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων. Στα μετάλλια Ντάκου & Σιδέρης

Δύο μετάλλια για Ντάκου Ευα στην Μάνδρα και  ένα για Σιδέρη Παναγιώτη στην Άμφισσα.  Το πε…