kammenos1_0

«Με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε, είμαστε σε αρμονία», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην ΕΡΤ, απαντώντας στο εάν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ περί Plan B στο Σκοπιανό, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. «Ο Τσίπρας γνωρίζει για το σχέδιο Β που προτείνουμε, αλλά δεν είναι σύμφωνος».

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε την αντίθεση των ΑΝΕΛ στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως το κόμμά του δε θα ψηφίσει.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι τα πάντα είναι σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. «Η κυβέρνηση αυτή είχε τρεις σκοπούς, την έξοδο από τα Μνημόνια, την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής και της ανάπτυξης. Ποτέ δεν ταυτιστήκαμε ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βρεθήκαμε μαζί να κρύψουμε κάτω από το χαλί εγκλήματα του παρελθοντος, όπως έκανε ο Σαμαράς για τον Βενιζέλο. Είμαστε σε πλήρη αρμονία».

Αποτιμώντας το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως ήταν πετυχημένο για την Ελλάδα, «γιατί πιστοποιήθηκε ότι οι ΗΠΑ μάς εμπιστεύονται ως κέντρο σταθερότητας. Αυτά που εξασφαλίσαμε είναι πολύ σημαντικά για την άμυνα της χώρας. Έχουν σχέση με την αμερικανική βοήθεια για την αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων. Οι ΗΠΑ περιμένουν από Ελλάδα πρωτοβουλίες για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής».

«Ακουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι οι βάσεις του θανάτου. Η χώρα μας είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Όλες οι χώρες της συμμαχίας, έχουν γραφείο σε κάθε μονάδα. Για ποιες βάσεις μιλήσαμε; Για την Λάρισα. Ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να φιλοξενηθούν τα UAV των ΗΠA», είπε σχετικά με τη δημιουργία νέων βάσεων στην Ελλάδα και πρόσθεσε:

«Θα προτιμούσαμε να πήγαιναν στην Σμύρνη; Υπάρχει διευκόλυνση που προβλέπεται από την συμμετοχή μας στην συμμαχία. Για τον Βόλο ζητήθηκε είπε να προσγειώνονται τα ελικόπτερα. Το να αφήσουν 360 οικογένειες και κάτι στην κοινωνία του Βόλου, αυτό μας κάνει κακό; Θα προτιμούσατε να είναι στην Κωνσταντινούπολη;».

topontiki.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…