Home Υγεία Κακοσμία στόματος: Πώς θα την αντιμετωπίσω;

Κακοσμία στόματος: Πώς θα την αντιμετωπίσω;

0
bad-breath-NEW-660

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν σε άσχημη αναπνοή. Συμβουλές για κατάλληλη διατροφή.

H κακή αναπνοή είναι κοινό πρόβλημα. Πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν κακοσμία στην αναπνοή για κάποιο διάστημα. Η δυσάρεστη αυτή κατάσταση μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να σας αποφεύγουν. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν σε κακή αναπνοή.

Αιτίες

Η πιο συχνή αιτία κακής αναπνοής είναι η κακή οδοντική υγιεινή. Το να μην βουρτσίζετε τα δόντια σας ή το σπάνιο βούρτσισμα μπορεί να οδηγήσει σε οδοντικές πλάκες και ασθένειες των ούλων που προκαλούν βακτηριακή συσσώρευση και κακή οσμή στο στόμα σας. Η κατανάλωση ισχυρά γευστικών τροφίμων (όπως κρεμμύδια και σκόρδο), η κακή ενυδάτωση και η ξηροστομία μπορούν επίσης να σας προκαλέσουν κακή αναπνοή.

Η ξηροστομία μπορεί να οφείλεται στη χρήση ορισμένων φαρμάκων, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε κακή αναπνοή. Μερικές φορές υπάρχει μειωμένη ροή στο στόμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να αναπτύξει κακή αναπνοή (συχνά αναφέρεται ως πρωινή αναπνοή). Ορισμένες συστηματικές ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, τα προβλήματα του ήπατος και οι νεφρικές διαταραχές μπορεί να είναι ένας βαθύτερος λόγος πρόκλησης κακής αναπνοής.

Πώς να σταματήσετε την κακή αναπνοή

Υγιεινή στόματος

Για να κρατάτε την κακή αναπνοή μακριά, πρέπει να δώσετε προσοχή στην υγιεινή του στόματός σας. Βουρτσίστε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα με μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες. Αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσά σας κάθε πέντε μήνες για να διασφαλίσετε ότι είναι το ίδιο αποτελεσματική. Το βούρτσισμα από μόνο του δεν είναι αρκετό, βουρτσίστε και τη γλώσσα σας, καθώς μαζεύει το 80% των βακτηριδίων του στόματος. Εκτός αυτού, βάλτε στις συνήθειες σας το νήμα καθημερινά για να αφαιρέσετε τα σωματίδια τροφής και την πλάκα που μπορεί να είναι ενσωματωμένη ανάμεσα στα δόντια σας.

Τροποποιήστε τη διατροφή σας

Τι και πώς τρώτε παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς μυρίζει η αναπνοή σας. Αποφύγετε τα τρόφιμα που ενθαρρύνουν μια κακή αναπνοή (όπως τα κρεμμύδια και το σκόρδο). Εάν μασάτε φρέσκια μέντα και μαϊντανό μετά τα γεύματα, μπορείτε να έχετε υπό τον έλεγχο την οσμή του στόματος σας. Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας είναι εμπλουτισμένη με τρόφιμα, φρούτα και πολλά λαχανικά.

Αποτρέψτε την κακοσμία

Μείνετε ενυδατωμένοι. Πίνετε άφθονο νερό διότι ξεπλένει τα βακτήρια που προκαλούν κακή αναπνοή. Πίνετε καφέ και αλκοόλ με μέτρο, καθώς και τα δύο ροφήματα μπορούν να οδηγήσουν σε ξηροστομία και να σας δημιουργήσουν δυσάρεστη αναπνοή. Με την κατανάλωση φρέσκων φρούτων και τσαγιού από βότανα αντ ‘ αυτού μπορεί να αποτρέψετε την ξηροστομία και να πετύχετε τον φυσικό καθαρισμό του στόματός σας.

 Πηγή: iatronet.gr ( Σπανού Κατερίνα, Συντάκτης – Δημοσιογράφος)
Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Κ. Αγοραστός: Πάμε μαζί να κάνουμε την Θεσσαλία τον τόπο που θέλουμε. Έχω καταλάβει τι πρέπει να αλλάξω(βίντεο)

Με μήνυμα προς όλες τις Θεσσαλές και όλους τους Θεσσαλούς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ε…

Olympos tsai

Gratsanis

ennodeia

Euroamax

Ververas

Pigi market