vroxi-adiavroxo-ermou

(Φωτογραφία: Intime News)

Μέχρι την επόμενη Τρίοτη 16 Απριλίου τουλάχιστον, θα συνεχιστεί η κακοκαιρία.

 Σύμφωνα με το Meteo το κυριότερο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας έως την Τρίτη.

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες αναμένονται τόσο στα ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικές περιοχές, ανεξαρτήτως ώρας της ημέρας, γεγονός που θα οφείλεται στη συνδυασμένη επίδραση των ατμοσφαιρικών διαταραχών και της αστάθειας που παρουσιάζει η τροπόσφαιρα κατά την άνοιξη.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις η κακοκαιρία θα περιλαμβάνει χαλαζοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμων.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως και το Σαββάτο αναμένονται στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας δεν περιλαμβάνει και πτώση θερμοκρασίας η οποία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ και οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα επτά με οκτώ μποφόρ.

Λασποβροχές σήμερα και αύριο

Οσον αφορά τη σημερινή και την αυριανή ημέρα οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα κατά περίπτωση να παρουσιάζουν χαρακτηριστικά λασποβροχής. Ετσι, κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας σήμερα και αύριο θα είναι η λασποβροχή.

Για αύριο και καθώς η κακοκαιρία θα εξελίσσεται, νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και καταιγίδες αναμένονται έως τις πρωινές ώρες στη Στερεά, στη Θεσσαλία, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ στη συνέχεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Βόρειο Ιόνιο και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ενώ λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα θα σημειωθούν και λασποβροχές.

Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους θα είναι περιορισμένη.

Ψηλά η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 20, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 10 έως 19, στα νότια ηπειρωτικά από 13 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίο από 12 έως 18, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 21.

 Και ενώ η κακοκαιρία με τις βροχές και τους δυνατούς ανέμους θα σαρώνει τη χώρα, στην Κρήτη η θερμοκρασία θα φθάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Λασποβροχή και στην Αθήνα

Το κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει και την Αττική όπου αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους από το πρωί. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα, θα σημειωθούν και λασποβροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς καθώς και στην περίπτωση της Αθήνας ισχύει ότι το κύμα αυτό κοκοκαιρίας δεν θα συνοδεύεται από πτώση θερμοκρασίας.

Πηγή:iefimerida.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Σε μεγάλη νίκη οδεύει ο Κώστας Μαράβας!!!

,Σε μεγάλη νίκη φαίνεται να οδεύει ο νυν Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, ύστερα κι από τα πρώτ…