Arxiki Syllogos Newn Pigis (12)

Καθολική υπήρξε η αποδοχή του νεοϊδρυθέντος «Συλλόγου Νέων Πηγής», με τον απλό κόσμο, αλλά & σύσσωμη την τοπική πολιτική ηγεσία, να δίνει ηχηρό «παρών», στην πρώτη ουσιαστικά επίσημη εκδήλωση του Συλλόγου, την κοπή της «Βασιλόπιτας», δίνοντας τα εύσημα στα μέλη του Συλλόγου για μια ουσιώδη και σημαντική πρωτοβουλία, που απουσίαζε από τα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα της Κοινότητας.

Η όλη εκδήλωση έλαβε χώρα χθες βράδυ, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2020, στο κέντρο «Καλλαντζής» στην Πηγή, με τον κόσμο κυριολεκτικά να «βυθίζει» το κέντρο, καθώς γέμισε ασφυκτικά από πολύ νωρίς την αίθουσα.

Την «Βασιλόπιτα» ευλόγησε ο ιερέας της Ενορίας π. Δημ. Καλλαντζής, συνεπικουρούμενος του πατρός Παρθένιου Γιουβανέλλη, που παρέστη ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών.

Την πίτα έκοψαν όλα μαζί, με ένα χέρι, τα μέλη του Συλλόγου, στέλνοντας ένα ενωτικό μήνυμα επικοινωνίας με την γεννέτειρά τους, τον πολιτισμό, τα ήθη & τα έθιμα, τη γλώσσα, τις συνήθειες & εθιμικές πράξεις, που χαρακτηρίζουν την κοινωνική οργάνωση, όχι μόνο ενός στενού τοπικού κύκλου, αλλά και της χώρας στο σύνολό της, αποτελώντας ταυτόχρονα ασπίδα προστασίας σε καθετί ξενόφερτο και παράταιρο της ελληνικής πολιτισμικής κουλτούρας και παράδοσης, αφήνοντας κατά μέρος κάθε είδους χρωματικές πολιτικές ταμπέλες, με μοναδικό στόχο και σκοπό την σύζευξη του «παρόντος» με το «παρελθόν», ως λογική συνέχεια των παραπάνω, κοιτάζοντας με βλέμμα αμβλύ & οξυδερκές, σε ένα ξεκάθαρο μέλλον, γεμάτο ελληνική παράδοση.

Την παρουσίαση όλων των μελών που απαρτίζουν το Δ.Σ. του Συλλόγου έκανε η ταμίας αυτού κα Βούλα Καραϊσκου με την σύνθεση ολοκληρωμένη να έχει ως εξής…:

Τσαντίλας Κωνσταντίνος Πρόεδρος, Τζιμούρτος Κωνσταντίνος Αντιπρόεδρος, Ρήγας Κωνσταντίνος Γραμματέας, Καρακικές Χρήστος μέλος, Ρήγας Νικόλαος μέλος και Ευαγγελακοπούλου Ζωή μέλος.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι…

Κ. Μαράβας, Δήμαρχος Πύλης: «Αξίζει σε ένα μεγάλο χωριό, όπως η Πηγή, να διαθέτει έναν μεγάλο Σύλλογο. Εμείς & όλα τα μέλη του Δ.Σ. Δ. Πύλης, θα είμαστε δίπλα σας. Παραδοσιακές αξίες, ήθη & έθιμα, επιβάλλεται να τα προβάλλουμε όχι μόνο εντός της χώρας, αλλά & εκτός αυτής»

Κατερίνα Παπακώστα, Βουλευτής ΝΔ Τρικάλων: «Ήρθε η ώρα να βγουν μπροστά οι νέοι. Χρειαζόμαστε την εμπειρία, η νεότητα της σκέψης όμως, φέρνει πάντα μια ορμή. Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι είναι ό,τι σημαντικότερο διαθέτουμε, για να προστατεύσουμε την παράδοσή μας, τις μνήμες μας, τον πολιτισμό μας.»

Θ. Χήρας, Επικεφαλής Αξ/κής Αντ/σης Δ. Πύλης: «Είναι σημαντικό ως μέλη του Συλλόγου να ασχοληθείτε με τον «Πολιτισμό» και όχι με την «Πολιτική» και με το ίδιο «κέφι» & «μεράκι» να συνεχίσετε και στο μέλλον, φέρνοντας πολλές εκδηλώσεις στο χωριό».

Βαλ. Τσιούτσιας, Επικεφαλής Ελάσσονος Αντ/σης Δ. Πύλης: «Όταν κάτι καινούργιο γεννιέται, μόνο ελπίδα μπορεί να φέρει στον τόπο μας. Η πρωτοβουλία σας θα αποτελέσει το έναυσμα δημιουργίας παρεμφερών Συλλόγων και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας».

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης όλα τα μέλη του Συλλόγου, το καθένα χωριστά.

Με το πέρας όλων τον λόγο είχε ο χορός, τον οποίο έσυραν ως είθισται οι επίσημοι προσκεκλημένοι, ενώ στη συνέχεια το κέφι χτύπησε «κόκκινο», με τον κόσμο να κατακλύζει την πίστα, σε ένα γλέντι που κράτησε έως αργά.

Το φλουρί τη Βασιλόπιτας αντιστοιχούσε σε μια εικόνα της Παναγίας, προσφορά του γραφείου Τελετών «Παναγιώτου» ενώ έγινε και κλήρωση ενός τάμπλετ, προσφορά του Συλλόγου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης και τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πηγής κ. Χρ. Μαυρογιάννης, η δημ. σύμβουλος & πρόεδρος του Δημ. Θεάτρου Τρικάλων κα Σοφία Αλεστά, ο Αντ/ρχος κ. Κ. Ζούρτος, η πρόεδρος & αντ/ρος του ΟΚΠΑΔ κ.κ. Μ. Πανάγου & Χαρά Καλιώρα αντίστοιχα, οι δημ. σύμβουλοι κ.κ. Γ. Τζιορτζιώτης, Μ. Παπαγεωργίου, Β. Κουτής, Ν. Γουλιώτης, Π. Μητρονάτσιος, Παν. Τσόλας, η πρώην πρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κα. Γεωργία Καραϊσκου, καθώς & μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων… «Ο Ασκληπιός», Διποτάμου και Αγ. Μονής.

Syllogos Newn Pigis (1)

Syllogos Newn Pigis (2)

Syllogos Newn Pigis (3)

Syllogos Newn Pigis (4)

Syllogos Newn Pigis (5)

Syllogos Newn Pigis (6)

Syllogos Newn Pigis (7)

Syllogos Newn Pigis (8)

Syllogos Newn Pigis (9)

Syllogos Newn Pigis (14)

Syllogos Newn Pigis (15)

Syllogos Newn Pigis (16)

Syllogos Newn Pigis (17)

Syllogos Newn Pigis (18)

Syllogos Newn Pigis (19)

Syllogos Newn Pigis (20)

Syllogos Newn Pigis (23)

Syllogos Newn Pigis (24)

Syllogos Newn Pigis (27)

Syllogos Newn Pigis (28)

Syllogos Newn Pigis (29)

Syllogos Newn Pigis (30)

Syllogos Newn Pigis (31)

Syllogos Newn Pigis (32)

Syllogos Newn Pigis (33)

Syllogos Newn Pigis (34)

Syllogos Newn Pigis (36)

Syllogos Newn Pigis (37)

Syllogos Newn Pigis (38)

Syllogos Newn Pigis (40)

Syllogos Newn Pigis (42)

Syllogos Newn Pigis (44)

Syllogos Newn Pigis (46)

Syllogos Newn Pigis (47)

Syllogos Newn Pigis (48)

Syllogos Newn Pigis (49)

Syllogos Newn Pigis (50)

Syllogos Newn Pigis (51)

Syllogos Newn Pigis (52)

Syllogos Newn Pigis (53)

Syllogos Newn Pigis (55)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Νικολέτα Τζιωρτζιώτη: 《Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις μέχρι να δω τις ιδέες μου να αποκτήσουν την δυναμική που τους αξίζει και να υλοποιηθούν》

               Ήταν όμορφο το ταξίδι μας.   Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους του…