leoforeio-mathites-kina

Πληροφορίες για 15 τραυματίες

Τουλάχιστον 21 μαθητές έχασαν τη ζωή τους στη νοτιοδυτική Κίνα, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε έπεσε σε λίμνη, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, την πρώτη μέρα των πανεθνικών εξετάσεων για εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

 Οι μαθητές στο λεωφορείο έπεσαν σε τεχνητή λίμνη στην πόλη Ανσούν στη νοτιοδυτική επαρχία Γκουϊτζόου, ενώ πήγαιναν για να λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις. Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua κάνει λόγο και για 15 τραυματίες.

Σημειώνεται ότι οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει πλημμύρες πολλά άλλα προβλήματα σε μεγάλα τμήματα της Κίνας. Στην κεντρική πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε η επιδημία του κορωνοϊού τον Δεκέμβριο, έπεσε ποσότητα-ρεκόρ βροχής ύψους 426 χιλιοστόμετρων, όπως έγραψε η εφημερίδα China Daily. Οι αρχές χρησιμοποίησαν τεράστιες αντλίες για να απομακρύνουν τα νερά από τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Να αναφέρουμε ότι, από την περασμένη Παρασκευή, 119 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται σε όλη τη χώρα, λόγω των σφοδρών καταιγίδων, με το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών να εκτιμά ότι οι οικονομικές ζημίες ξεπερνούν τα 5,7 δισεκατομμύριο δολάρια.

Πηγή: topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…