lazarina

Με επιτυχία διεξήχθη η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, στη Λαζαρίνα Καρδίτσας, στις 13 Ιουλίου 2018, όπου ανακοινώθηκαν τα σχέδια και οι στόχοι μέχρι την επόμενη συνέλευση. Ο νεοσύστατος συνεταιρισμός, ο οποίος ξεκίνησε το 2013, με 60 παραγωγούς, μετά από πλέον 5 χρόνια λειτουργίας έχει φτάσει τους 233 παραγωγούς, που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας.

Ο συνεταιρισμός παρέχει μία σειρά από υπηρεσίες στα μέλη του, όπως την αγορά γάλακτος σε καλές τιμές από τους παραγωγούς, δηλώσεις ΟΣΔΕ και άλλες συμβουλευτικές υπηρεσίες (κτηνιατρικές, ζωοτεχνικές κ.α.). Επιπλέον αγοράζει ζωοτροφές τις οποίες διαθέτει σε καλύτερες τιμές στα μέλη του.

Μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Γιώργος Βαϊόπουλος, αναφέρθηκε στα κέρδη του συνεταιρισμού, τα οποία, όπως δήλωσε, «ξεπέρασαν φέτος τα 100.000 ευρώ».

Επιπλέον τόνισε πώς «στόχος είναι η βιωσιμότητα των κτηνοτρόφων έτσι ώστε και ο συνεταιρισμός να μπορέσει να είναι και αυτός με την σειρά του βιώσιμος. Στο άμεσο μέλλον σκοπεύουμε να συστήσουμε ομάδα παραγωγών βιολογικών προβατοτροφικών και αγελαδοτροφικών προϊόντων, με σκοπό την προώθησή τους στην αγορά η οποία τα ζητά».

agrotypos.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

 ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων: 49 Χρόνια ΝΔ

Στις 4/10/1974  ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει την ΝΔ. Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη…