4f4457dc237328272dc762df0901c288_XL

Ραγδαίες αλλαγές έρχονται με το κάπνισμα και τον αντικαπνιστικό νόμο. Διαβάστε τι θα ισχύει σε εστιατόρια, καφέ και κέντρα διασκέδασης. Δείτε τα πρόστιμα.

Το υπουργείο υγείας φέρνει μεγάλη ανατροπή και ουσιαστικά βάζει τέλος στους χώρους των καπνιστών σε κλειστούς ή στεγασμένους χώρους σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τους γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Με πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση αυστηροποιούνται τα μέτρα για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Το κάπνισμα σε καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών καθώς και στα κέντρα διασκέδασης θα απαγορεύεται ακόμα και σε χώρους όπως το αίθριο ή ο χώρος με συρόμενη ή αποσπώμενη οροφή, όπως και σε κάθε χώρο, με σκέπαστρο και ταυτόχρονα κλεισμένος με οποιονδήποτε τρόπο περιμετρικά.

Το κάπνισμα θα επιτρέπεται μόνο σε εξωτερικούς χώρους που είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον.

Επιπλέον, απαγορεύεται η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων, σε κλειστούς χώρους ομαδικών αθλημάτων και κλειστούς χώρους αθλητικών εκδηλώσεων.

Για κάθε παράβαση επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 200 ευρώ στους παρανόμως καπνίζοντες και 500 ευρώ στους υπεύθυνους διαχείρισης των χώρων αυτών.

Επίσης όσοι καπνίζουν σε οχήματα όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών θα κινδυνεύουν μόνο με πρόστιμο 1500 ευρώ. Αν μάλιστα το όχημα είναι δημόσιας χρήση το πρόστιμο διπλασιάζεται και αφαιρείται η άδεια ικανότητος οδήγησης για διάστημα ενός μηνός.

Με τις νέες διατάξεις οι οποίες θα ισχύσουν αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου και τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, απαγορεύεται πλήρως, το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως τα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης, εξαιρουμένων των εξωτερικών τους χώρων, σε περίπτωση που είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον. Ως «εσωτερικός χώρος», για την εφαρμογή του παρόντος, νοείται και το αίθριο ή ο χώρος με συρόμενη ή αποσπώμενη οροφή, όπως και κάθε χώρος, με σκέπαστρο και ταυτόχρονα κλεισμένος με οποιονδήποτε τρόπο περιμετρικά.

Πηγή: ieidiseis.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Την Κυριακή 5/11 η εθελοντική αιμοδοσία του ΕΜΣ Ροπωτού στην Πύλη

Την 27η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιεί ο Εκπολιτιστικος και Μορφωτικος Σύλλ…