OAST Anoiksi

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ   «Η ΑΝΟΙΞΗ»

 

ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους συναδέλφους αγρότες  κτηνοτρόφους.

Συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη στην έκθεση «Αγρότικα» το Σάββατο 1η Φλεβάρη ώρα 12.00΄

(Στην Εμπορική Πύλη επί της Εγνατίας οδού)

Συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο και διεκδικούμε λύσεις στα οξυμμένα προβλήματά μας που αρνείται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ (επικαλούμενη τις αντοχές της οικονομίας), ενώ την ίδια ώρα ικανοποιεί κάθε αξίωση των εμποροβιομηχάνων που πίνουν τον ιδρώτα και το αίμα μας.

Συμμετέχουμε μαζικά και διεκδικούμε:

  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα μας ενάντια στο αίσχος των «ανοιχτών» εξευτελιστικών τιμών που διαμορφώνουν όπως θέλουν οι εμποροβιομήχανοι με τις «πλάτες» της εκάστοτε κυβέρνησης.
  • Μείωση του υπέρογκου κόστους παραγωγής (τα πανάκριβα: πετρέλαιο, ρεύμα, σπόρους, λιπάσματα, φάρμακα, ζωοτροφές κλπ), που εξαιτίας τους, δεν καταφέρνουμε πολλές φορές να καλύπτουμε ούτε τα έξοδα.
  • Να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση με τον ΕΛΓΑ, που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει δίκαια και έγκαιρα το σύνολο των ζημιών και των νόσων, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση προωθεί το μπάσιμο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, όπου και περισσότερα θα πληρώνουμε και μικρότερες αποζημιώσεις θα παίρνουμε.
  • Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και τα γενικότερα αντιασφαλιστικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το νέο νόμο για την ασφάλιση, ενάντια στις εξευτελιστικές συντάξεις των 330 € και τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες στην υγεία και την πρόνοια.
  • Όχι στη συνέχιση της άγριας φορολογίας και των χαρατσιών κάθε είδους στα σπίτια και την παραγωγή, που αδειάζουν τις τσέπες μας.
  • Όχι στη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ, που σχεδιάζουν τα επιτελεία της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που θα είναι σε ακόμα χειρότερη κατεύθυνση με μείωση των κονδυλίων και των ενισχύσεων.
  • Το σταμάτημα των αγροτοδικείων και την καταστολή των λαϊκών αγώνων, που ετοιμάζει η κυβέρνηση με νέο νομοσχέδιο.

Λεωφορεία για το συλλαλητήριο θα αναχωρήσουν στις 8,00 πμ από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης στα Τρίκαλα (σημείο πρώην «Κωστάρα»), το Μεγαλοχώρι, τη Φαρκαδόνα & το Ζάρκο.

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

ΑΣΕΠ: Δύο νέοι διαγωνισμοί για μόνιμους – Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Πάνω από 870 μόνιμες προσλήψεις ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ με σύστημα μοριοδότησης Δύο νέους διαγω…