seismos

Ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 470 χλμ, ανατολικά/νοτιοανατολικά της Αθήνας, σημειώθηκε στις 07:44 σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 37 χλμ νοτιοανατολικά της Ρόδου και είχε εστιακό βάθος 17 χλμ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν 5,4 βαθμών Ρίχτερ σε απόσταση περίπου 30 χλμ νοτιοανατολικά της Ρόδου και ειχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γιώργος Παππαδόπουλος ήταν καθησυχαστικός, λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Λέκκας: Θα υπάρξουν μετασεισμοί

Στο ίδιο μήκος κύματος ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «είναι ένας σεισμός που έγινε έντονα αισθητός στην πόλη της Ρόδου και την γύρω περιοχή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής (ώρα 8:05) αναφορές για ζημιές.

«Είναι στο βόρειο τμήμα ενός βυθίσματος τεκτονικού που έδωσε τον σεισμό. Στο νότιο άκρο έδωσε 5,2 σεισμό Ρίχτερ πριν από έναν μήνα» συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας και ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «οι σεισμοί αυτοί δεν συνδέονται με το ρήγμα της Ανατολίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα υπάρξουν μετασεισμοί της τάξης των 4,7 και 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που θα γίνουν αισθητοι».

Πηγή: madata.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια, ιδιαίτερα αισθητός και στην Αθήνα – Κατολισθήσεις και πιθανό κλείσιμο των σχολείων

Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 8:26 το πρωί της Παρασκευή…