stefos

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

 

ΙΕΡΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟΝ 24 ΚΔΔσιας

Του Υπλγού (ΠΖ) ε.α Στέφου Ευαγγέλου του Λαμπρινού , προελεύσεως Στρατού Ξηράς, με αριθμό ταυτότητας  ΕΑΑΣ 17218.

 Μετά την αίτησή μου για υποψηφιότητα ως μέλος του Δ.Σ της ΕΑΑΣ κατά τις αρχαιρεσίες της 23ης Φεβ 2020, και την απόρριψη της με απόφαση  από το Δ.Σ της ΕΑΑΣ ,ως μη διαμένων μόνιμα στο Λεκανοπέδιο Αττικής, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ενημερώσω για τις ενέργειές μου.

Επειδή η απόφαση αυτή του Δ.Σ της ΕΑΑΣ είναι μη νόμιμη και καταχρηστική υπέβαλα προσφυγή κατά της παραπάνω απόφασης στο ΥΠΕΘΑ το οποίο σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ 1 του κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας είναι ιεραρχικά το προϊστάμενο κλιμάκιο της ΕΑΑΣ.

Ζητώ την ακύρωση της αποφάσεως του ΔΣ, διότι :

α. Παραβιάζει την συνταγματική αρχή της Ισότητας

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του συντάγματός μας:

  1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου
  2. Οι Έλληνες και Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις

β. Επιπλέον σύμφωνα με το άρθρο 12 του Συντάγματος

  1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνιστούν ενώσεις και μη κερδοσκοπικά σωματεία , τηρώντας τους νόμους , που ποτέ όμως δεν μπορούν να εξαρτήσουν άσκηση του δικαιώματος αυτού από προηγούμενη άδεια.

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι μολονότι όλοι είμαστε  Απόστρατοι Αξκοι του Σ.Ξ δεν έχουμε όλοι την δυνατότητα να ασκήσουμε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στην Διοίκηση της ΕΑΑΣ με έναν εντελώς αυθαίρετο περιορισμό που έχει να κάνει με το κριτήριο της μόνιμης διαμονής στην Αττική. Σήμερα που από και τα έσχατα άκρα της Ελλάδος η πρόσβαση στην Αθήνα είναι ταχύτατη.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 368/2003 & 810/2005 στο άρθρο 2  αδιάστικτα αναφέρεται ότι «Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλα τα μέλη που είναι εγγεγραμμένα στην Ένωση Αποστράτων Αξκων Του Σ.Ξ».

Αξίζει να αναφέρω το γεγονός ότι στο Δ.Σ της ΕΑΑΑ υπάρχει μέλος που διαμένει μονίμως στον Βόλο , γεγονός που δημιουργεί προηγούμενο υπέρ του νόμιμου της υποψηφιότητάς μου.

Επίσης σε περίπτωση εκλογής μου στο Δ.Σ υπάρχει δυνατότητα διαμονής (2 τέκνα μου διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα), για όσο χρόνο απαιτείται από τα καθήκοντά μου.

Για τους παραπάνω λόγους ζητώ από τον Υπουργό την ακύρωση της αποφάσεως του Δ.Σ της ΕΑΑΣ  το συντομότερο δυνατόν ώστε να καταστεί δυνατή η προεκλογική υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου.

 

 Με τιμή

Eυάγγελος Στέφος

Υπλγος ε.α

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

ΔΕΗ mystore: Με τη μέθοδο franchise νέα καταστήματα ΔΕΗ

Για τα νέα καταστήματα ΔΕΗ σε Κηφισιά και Πετρούπολη Δυνατότητα σε ιδιώτες να αποκτήσουν ν…