goves_0306_1-768x483

(Φωτο, Αρχείου: Intime)

Οι γυναίκες στην Ιαπωνία κατέθεσαν σήμερα, Δευτέρα 03.06.2019, αίτηση προς την κυβέρνηση για να διαμαρτυρηθούν κατά της υποχρέωσης να φορούν παπούτσια με ψηλά τακούνια στη δουλειά.

Η εκστρατεία #KuToo, ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις kutsu (παπούτσι) και kutsuu (πόνος), ξεκίνησε στο Διαδίκτυο από την ηθοποιό Γιούμι Ισικάουα και γρήγορα κέρδισε τη στήριξη 19.000 ανθρώπων.

 Οι ακτιβίστριες υπογραμμίζουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να γλιτώσουν από τα ψηλά τακούνια όταν αναζητούν εργασία και μόλις προσληφθούν σε ένα γραφείο.

Το κίνημα που κάνει θραύση στην Ιαπωνία

«Σήμερα καταθέσαμε αίτηση για να ζητήσουμε την υιοθέτηση νομοθεσίας που θα απαγορεύει στους εργοδότες να αναγκάζουν τις γυναίκες να φορούν παπούτσια με ψηλά τακούνια, κάτι που αποτελεί διάκριση και παρενόχληση». Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά η Ισικάουα, η οποία μίλησε στους δημοσιογράφους. Μια κουβέντα η οποία έγινε αφού πρώτα η ίδια είχε συναντηθεί με αξιωματούχους του υπουργείου Εργασίας στην Ιαπωνία.

Μεταξύ των αξιωματούχων «ήταν μία γυναίκα η οποία αντιμετώπισε θετικά το αίτημά μας (…) Μας είπε ότι είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο αίτημα φτάνει στο υπουργείο», πρόσθεσε η ηθοποιός, εκτιμώντας ότι «είναι ένα πρώτο βήμα».

Η ανάρτηση στο Twitter που είχε κάνει η Ισικάουα στην οποία διαμαρτυρόταν επειδή αναγκάστηκε να φορά παπούτσια με ψηλά τακούνια για να βρει δουλειά σε ένα ξενοδοχείο έγινε viral, κάτι που την ώθησε να ξεκινήσει την εκστρατεία αυτή.

«Συνειδητοποίησα ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν το ίδιο πρόβλημα και αποφάσισα να ξεκινήσω αυτή την εκστρατεία», εξήγησε χαρακτηριστικά, αιτιολογώντας την απόφαση για το κίνημα στην Ιαπωνία.

Το 2017 η επαρχία Μπρίτις Κολούμπια στον Καναδά είχε απαγορεύσει στις εταιρείες να αναγκάζουν τις εργαζόμενες να φορούν ψηλά τακούνια, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη πρακτική που ευνοεί τις διακρίσεις.

Πηγή: newsit.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Αισιοδοξία επιστημόνων για τη γονιμότητα των εδαφών. Καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Θεσσαλονίκης στη Θεσσαλία

Την αισιοδοξία τους για την κατεργασία των εδαφών και τη δυνατότητα καλλιέργειας των πλημμ…