Κωτσός ΤΠΔ

Σειρά επαφών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το ΕΠΠΕΡΑ και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός στην Αθήνα προκειμένου να προωθήσει έργα και δράσεις που αφορούν το Δήμο Μουζακίου.

Αρχικά στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ο κ. Κωτσός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου: :ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ»  προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία μεταφορά των χρημάτων από το Πράσινο Ταμείο στο Δήμο ώστε να πληρωθεί ο ανάδοχος που ήδη παρέδωσε τους κάδους. Θυμίζουμε ότι από το συγκεκριμένο έργο ο Δήμος Μουζακίου προμηθεύτηκε τα παρακάτω:

 

α/α Είδος Μονάδα μέτρησης Ποσότητα
1 Κάδος απορριμμάτων χωρητικότητας 240lt τεμ. 200
2 Κάδος απορριμμάτων χωρητικότητας 770lt τεμ. 361
3 Κάδος απορριμμάτων χωρητικότητας 1100lt τεμ. 120
4 Κάδος κομποστοποίησης χωρητικότητας τουλάχιστον 230lt τεμ. 98
σύνολο 779

 

 

Συνολικό Ποσό Σύμβασης :

 

 

106.980,48

Κατόπιν ο κ. Κωτσός είχε σειρά επαφών με την Ειδική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς από το Π.Α.Α και το LEADER χρηματοδοτούνται τα παρακάτω έργα που αφορούν το Δήμο Μουζακίου:

 

  1. « Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων Πεζοδρομίων Οικισμού Μουζακίου» με προϋπολογισμό 1.000.000 ΕΥΡΩ

 

2.    «Αθλητικές εγκαταστάσεις Μουζακίου» με προϋπολογισμό  369.000 ΕΥΡΩ

  1. «Λιθόστρωση του κεντρικού δρόμου Φαναρίου»με προϋπολογισμό 285.000 ΕΥΡΩ

  1. «Ανάπλαση όψεων και αλλαγή χρήσης του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου οικισμού Καναλίων» με προϋπολογισμό 141.700 ΕΥΡΩ
  2. «Διαμόρφωση χώρων άσκησης αθλητικών δραστηριοτήτων στις Τ.Κ. Κρανέας-Μαγούλας του Δήμου Μουζακίου» προϋπολογισμό 365.925,00ΕΥΡΩ

 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Κωτσός συναντήθηκε με τη Διαχειριστική Αρχή  του ΕΠΠΕΡΑ  και συζήτησε την εξέλιξη των έργων των Δικτύων Αποχέτευσης Μαυρομματίου και Μουζακίου και το Βιολογικό Καθαρισμό συνολικού προϋπολογισμού 13.000.000 ΕΥΡΩ. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες  διαβεβαίωσαν τον κ. Κωτσό πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα συγκεκριμένα έργα και οι χρηματοδοτήσεις τους θα συνεχιστούν κανονικά και στην επόμενη περίοδο μέσω του νέου προγράμματος μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

 

Όλα τα παραπάνω έργα συνολικού  προϋπολογισμού 15.161.000 ΕΥΡΩ ήταν ενταγμένα  στο ΕΠΠΕΡΑ, στο ΠΑΑ  και στο LEADER  της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου και λόγω των προβλημάτων με τα capital controls και τις καθυστερήσεις στις χρηματοδοτήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία δεν ολοκληρώθηκαν. Η δέσμευση του Υπουργείου και της διαχειριστικής αρχής του ΕΠΠΕΡΑ είναι πως όλα τα προαναφερόμενα έργα θα μεταφερθούν στο νέο πρόγραμμα.
Στις επαφές που είχε ο κ. Κωτσός με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου πήρε τη διαβεβαίωση ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί η διαδικασίες μεταφοράς των έργων σε νέους ΚΑΕ του νέου προγράμματος και είναι θέμα χρόνου η επανεκκίνησή τους.

«Όλα τα έργα που είχαμε εντάξει στο προηγούμενο ΕΣΠΑ και που για διάφορους λόγους δεν ολοκληρώθηκαν ήδη μεταφέρονται στο νέο ΕΣΠΑ γεγονός που μας ικανοποιεί απόλυτα καθώς θα ολοκληρωθούν με προφανή τα οφέλη για την τοπική μας κοινωνία και κυρίως δεν θα χαθούν πόροι για το Δήμο μας. Η μεγάλη επιτυχία ένταξης πολλών έργων στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο μας δίνει την αισιοδοξία ότι με τους ίδιους ρυθμούς θα προχωρήσουμε και στο νέο πρόγραμμα, χάρη στο σωστό προγραμματισμό και την ταχύτητα ωρίμανσης έργων από την τεχνική μας υπηρεσία» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …