fidi-thessaloniki-paidiki-xara

( Φωτογραφία: Facebook)

Αναστάτωση προκλήθηκε τη Δευτέρα σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη, όταν περίοικοι εντόπισαν σε κάγκελα ένα φίδι και συγκεκριμένα οχιά.

Η αντίδραση ήταν άμεση και κλήθηκε τόσο η Αστυνομία, όσο και η Πυροσβεστική ώστε να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση του ερπετού.

Λύση έδωσε τελικά ένας εθελοντής από τη Δράση για την Άγρια Ζωή, που πήρε το ερπετό και το μετέφερε σε άλλο περιβάλλον.
Όπως αναφέρει στην Voria.gr ο ερπετολόγος Ηλίας Στραχίνης, η εν λόγω αρσενική οχιά είχε κάνει την εμφάνιση της και πέρυσι, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί και να απομακρυνθεί.

«Από φωτογραφίες που έλαβα πέρυσι και τις συνέκρινα με φετινές κατάλαβα ότι πρόκειται για το ίδιο φίδι», εξηγεί ο κ. Στραχίνης, καθώς όπως λέει υπάρχουν ορισμένα σημεία στο επάνω στο δέρμα του φιδιού όπως το δακτυλικό αποτύπωμα στον άνθρωπο, τα οποία και βοηθούν τους ειδικούς να ταυτοποιούν τα ερπετά.

«Το συγκεκριμένο φίδι βρέθηκε εκεί είτε από το ρέμα που βρίσκεται στην περιοχή, είτε μεταφέρθηκε από κάποιο αυτοκίνητο στο οποίο είχε κρυφτεί από σημείο της υπαίθρου»μ σημειώνει ο ερπετολόγος.

Ο Ηλίας Στραχίνης ήρθε σε συνεννόηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σωκράτη Δημητριάδη και συμφωνήθηκε ο χώρος να περιφραχθεί με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να αποτρέπει την είσοδο φιδιών στην παιδική χαρά που παίζουν καθημερινά δεκάδες παιδιά.

Μάλιστα επισημάνθηκε ότι ο καθαρισμός του παρακείμενου ρέματος από τη βλάστηση δεν είναι ενδεδειγμένη λύση καθώς μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με αύξηση της παρουσίας τρωκτικών, ερπετών και κουνουπιών.

Πηγή: iefimerida.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…