teithes_v_260919

Ένα απίστευτο περιστατικό με καθηγητή στην Θεσσαλονίκη είδε το φως της δημοσιότητας.

Πιο αναλυτικά, καθηγητής σε ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης φέρεται να αποκαλούσε τους φοιτητές του «τούβλα» και να τους παρέπεμπε σε φροντιστήριο συνεργάτη του για να περάσουν το μάθημά του.

Όταν παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο, ο καθηγητής απλώς τιμωρήθηκε με μία έγγραφη επίπληξη.

Σύμφωνα με το έγγραφο παραπομπής από τον πρύτανη του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που παρουσιάζει το Πρώτο Θέμα, ο καθηγητής του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων,

“α) πρότεινε στους φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούσαν να περάσουν τα μαθήματα που δίδασκε, να κάνουν φροντιστηριακά μαθήματα στον εργαστηριακό συνεργάτη του ανωτέρω Τμήματος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης Γ. Β και

 β) προέβαινε συχνά κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας των μαθημάτων του σε μειωτικούς χαρακτηρισμούς για το μορφωτικό και επιστημονικό επίπεδο των φοιτητών”.

“Έκοβε” και εκβίαζε τους φοιτητές

Κατά τις καταγγελίες φοιτητών του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας σε Τ.Ε.Ι., ο καθηγητής χαρακτήριζε τα γραπτά τους προϊόντα αντιγραφής, τους “έκοβε” με βαθμό κάτω από τη βάση και τους εκβίαζε να παρακολουθούν έναντι αμοιβής φροντιστηριακά μαθήματά του σε συνεργάτη του.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι τους χαρακτήριζε «τούβλα» και «αμόρφωτους», προκειμένου μειώνοντας τους να καταστήσει επιτακτική την ανάγκη να προσφύγουν σε φροντιστηριακά μαθήματα και πρότεινε για τη διενέργεια αυτών τον Β.

Διενεργήθηκε ένορκη διοικητική εξέταση (Ε.Δ.Ε.) και όπως αναφέρεται στην απόφαση, “προέκυψε ότι «υφίστανται αποχρώσεις ενδείξεις ότι ο εγκαλούμενος, σε σχετική ερώτηση των φοιτητών να τους προτείνει φροντιστή, ανέφερε το όνομα του Γ. Β, γεγονός που από ακαδημαϊκή άποψη κρίνεται μη δεοντολογικά ορθό, χωρίς όμως να μπορεί να αποδειχθεί και το στοιχείο του εκβιασμού».

Πηγή: topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…