iereas-e-29120

Σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή, καταδικάστηκε ένας ιερέας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απάτη.

Ο ιερέας είχε παραπεμφθεί να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι εξαπάτησε ανέργους στους οποίους υποσχόταν δουλειά στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και εισέπραττε από αυτούς χρηματικά ποσά για να προχωρήσει η υποτιθέμενη διαδικασία εύρεσης εργασίας.

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε εννέα περιπτώσεις της φερόμενης δράσης του, από τις οποίες το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για μόλις μία.

 Όπως έγινε γνωστό, για τις υπόλοιπες οκτώ ο νέος Ποινικός Κώδικας απαιτεί έγκλιση των φερόμενων θυμάτων, γεγονός που δεν συνέβη, και ως εκ τούτου οι δικαστές απάλλαξαν τον κατηγορούμενο.

Εκτός από τον 36χρονο, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο ρασοφόρος και αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε ένα ακόμη πρόσωπο, ηλικίας 51 ετών, που κρίθηκε αθώο.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί το Μάρτιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη, με την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει λόγο για δεκάδες θύματα που μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο και τον ημερήσιο Τύπο απευθύνθηκαν σε «εταιρεία ευρέσεως εργασίας» με έδρα την Καβάλα και γραφεία στη Θεσσαλονίκη, αναζητώντας δουλειά. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, το ύψος της φερόμενης απάτης έφτανε τις 78.000 ευρώ.

Συνήγοροι του ιερέα, ο οποίος διαμένει πλέον στην Κρήτη, είχαν δηλώσει μετά τη σύλληψή του εντολέα τους ότι τα περισσότερα άτομα είχαν αποζημιωθεί. Ο ιερέας είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

Πηγή: topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Την Πέμπτη 2/11, η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγ. Γεωργίου, στην Πιαλεία