lioutas

Συστρατευόμαστε στο πλευρό του Πρωθυπουργού μας που με δύναμη, πατριωτισμό και αγάπη για τον Ελληνικό Λαό δίνει έναν αγώνα – εχέγγυο για τη δημόσια υγεία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα της Τρίτης 17 Μαρτίου περιέγραψε τις στιγμές που ζούμε ως κρίσιμες και έθεσε τους απόλυτους στόχους της κυβέρνησής μας. Είναι οι στόχοι που θέτουμε ενώπιον της μάχης που δίνουμε και θα δώσουμε όλοι απέναντι στην εξάπλωση του Κορωνοϊού.

Η  προστασία της ανθρώπινης ζωής, η προστασία της δημόσιας υγείας, η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και η στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας που πλήττονται βαρύτατα αυτές τις στιγμές, βασίζουν και οδηγούν συνολικά την στρατηγική της κυβέρνησής μας.

Η κυβέρνησή μας από την πρώτη στιγμή έδρασε υπεύθυνα, αποφασιστικά και με απόλυτο και πρώτιστο στόχο να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή.

Πήραμε και θα πάρουμε αυστηρά μέτρα προστασίας. Λειτουργήσαμε και θα λειτουργήσουμε προληπτικά και προστατευτικά για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού. Εξασφαλίσαμε μέγιστο δημοσιονομικό περιθώριο για την έμπρακτη και διαρκή στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Λάβαμε και θα λάβουμε όσα μέτρα χρειαστεί για να μην καταρρεύσει η οικονομία. Για να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις που πλήττονται. Πάνω από όλα για να σωθούν ζωές.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν, από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, εξειδικευμένα – πολύτιμα μέτρα για τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους που πλήττονται βαρύτατα και κρίσιμα από την κατάσταση αυτή.

Είναι μέτρα στήριξης. Μέτρα αναστολής των υποχρεώσεων. Μέτρα ανακούφισης. Μέτρα, το κόστος των οποίων το σηκώνει η κυβέρνησή μας και το κράτος. Μέτρα που αποσκοπούν να κρατήσουν ζωντανή την παραγωγή στη χώρα μας.

Φίλες και φίλοι συμπολίτες μου,

Προϋπόθεση όμως για τη νίκη στον αγώνα αυτόν είναι ο ελληνικός λαός να ακολουθήσει και να προσαρμοστεί με πειθαρχεία και ευλάβεια στις οδηγίες και στην έκκληση για αυτοπεριορισμό.

Οι συναθροίσεις εντείνουν τη διάδοση του ιού και τη διάδοση αυτή πρέπει σε πρώτο, βασικό και καθοριστικό βαθμό να αντιμετωπίσουμε.

Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες,  κάθε ηλικίας, καλούμαστε να ζήσουμε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις για καιρούς ειρήνης.

Είμαστε όμως όλοι έτοιμοι, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες και την πολιτική μιας κυβέρνησης υπεύθυνης, δυνατής και πατριωτικής, της κυβέρνησης της ΝΔ, να δώσουμε έναν αγώνα με υπευθυνότητα, με προσοχή και με δύναμη.

Είναι μια δοκιμασία. Ενωμένοι όμως θα αντιμετωπίσουμε την πρόκληση και την απειλή αυτή. Να προσέχετε. Να προσέξουμε όλοι μαζί, τους οικείους μας και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους.

Με πίστη και δύναμη θα προχωρήσουμε όλοι μαζί οργανωμένα και μεθοδικά, για να βγούμε από αυτή την πρωτοφανή κρίση. Να νικήσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μας.

Θανάσης Λιούτας

Βουλευτής Ν. Τρικάλων ΝΔ

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ζητείται προσωπικό στο Παλαιομονάστηρο…

Ζητείται γυναίκα για κουζίνα σε κατάστημα αναψυκτήριο – ψησταριά στο Παλαιομονάστηρο  Τρικ…