paidis

Το μήνυμα που έστειλαν οι τοπικές κοινωνίες και οι φορείς τους, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ήταν σαφές… Να διατηρηθούν τα Τμήματα Προσανατολισμού στις Λυκειακές Τάξεις σε Τσαριτσάνη, Κοιλάδα, Αγιά, Μακρυχώρι, Συκούριο, Πλατύκαμπο, Αρμένιο.

Αυτό ακριβώς έγινε αντιληπτό από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και πλέον με απόφαση της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη αναθεωρήθηκε το πλαίσιο που είχε προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα. Ο Θανάσης Παιδής από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό συμπολιτών και φορέων, ενώ μετέφερε το αίτημά τους με επιστολή τόσο προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όσο και προς την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Παράλληλα, είχε συνεχείς επαφές με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γεώργιο Δοδοντσάκη, όπως και με την διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ΒασιλικήΖιάκα, προτάσσοντας την ανάγκη ενίσχυσης και όχι υποβάθμισης των σχολικών μονάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής,μετά την θετική εξέλιξη που προκύπτει από την απόφαση της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη την οποία ευχαριστεί θερμά, επισημαίνει τα εξής: «Το σημαντικότερο προσόν που οφείλει να χαρακτηρίζει την πολιτική ηγεσία είναι να μην απολέσει την επαφή της με την κοινωνία. Στο ζήτημα της διατήρησης των ολιγομελών τμημάτων σε σχολικές μονάδες της Π.Ε. Λάρισας οι επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας απέδειξαν ότι μπορούν να λαμβάνουν τα μηνύματα που εκπέμπονται από τους πολίτες και να κάνουν τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η συμπληρωματική απόφαση για την κατά παρέκκλιση λειτουργία ολιγομελών τμημάτων – Ομάδων Μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου κατά τη νέα σχολική χρονιά. Αυτή η εξέλιξη οδηγεί στη διατήρηση της Γ΄ Λυκείου σε Αγιά, Πλατύκαμπο, Συκούριο, όπως και των Λυκειακών ΤάξεωνΤσαριτσάνης, Μακρυχωρίου, Αρμενίου και Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές σε ένα κρίσιμο ορόσημο για την πορεία τους, καθώς μπροστά πολλοί εξ αυτών έχουν την τελική ευθεία προς τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δεν θα χρειαστεί να μετακινούνται προς άλλα σχολεία και αστικά κέντρα.

Έτσι αποφεύγεται η αναστάτωση της καθημερινότητάς τους, όπως και του οικογενειακού προγραμματισμού. Παράλληλα, κατά το προσεχές σχολικό έτος, το οποίο αναμένεται να χαρακτηριστεί από τις επιπτώσεις που έχει η πανδημία του κορωνοϊού, δεν πρόκειται αυτά τα παιδιά να προστεθούν σε ήδη δομημένα τμήματα. Έτσι διαφυλάσσεται αμφίδρομα η υγεία όλων των μαθητών, των οικογενειών τους, όπως και του κοινωνικού περίγυρου, αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό και τις άσκοπες μετακινήσεις.

Η τελευταία απόφαση του Υπουργείου Παιδείας διατηρεί την δυναμικότητα των σχολικών μονάδων στις παραπάνω περιοχές, ενώ θα πρέπει να σταθούμε στην αποφυγή υποβάθμισης της Οικονομείου Σχολής στην Τσαριτσάνη που αποτελεί διαχρονικό Φάρο Ιστορίας και Πολιτισμού.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα μείνουμε πάντα κοντά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ώστε οι σχολικές μονάδες να ενισχυθούν με όλα τα απαραίτητα μέσα και εφόδια. Θα σταθούμε σταθερά δίπλα στις τοπικές κοινωνίες, με στόχο η Παιδεία να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης των κοινοτήτων της περιοχής μας» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…