lioutas OK

Βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου. Πρόκειται για εκλογικές αναμετρήσεις με πάρα πολύ μεγάλη πολιτική σημασία.

Η εκλογή της 26ης Μαΐου δε θα είναι απλά δημοσκόπηση, όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός, αλλά η πρώτη από τις διαδοχικές ήττες που θα υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα στην απελπισία τους βαφτίζουν τις ευρωεκλογές, δημοσκοπήσεις. Η σημασία όμως της διπλής αυτής κάλπης είναι πολύ μεγάλη.

Από τη μια πλευρά, το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές στην Ελλάδα θα δείξει προς ποια κατεύθυνση εμείς θέλουμε να πορευτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ευρωπαϊκή πολιτική είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εθνική πολιτική.

Το είδαμε και το κατανοήσαμε.

Γι΄ αυτό και σήμερα που στην Ευρώπη οι λαϊκιστικές δυνάμεις είναι σε έξαρση, εμείς πρέπει να κρατήσουμε σταθερά το τιμόνι, να μην παρασυρθούμε από αφοριστικές λύσεις και ψέματα, από εύκολα και μεγάλα λόγια.

Ένα μέλλον καλύτερο από ό,τι είναι σήμερα, με πιο δίκαιο κοινωνικό κράτος, με περισσότερες δουλειές για όλους και περισσότερη ασφάλεια, είναι οι βασικοί στόχοι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του κόμματος, δηλαδή, στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Εμείς, με τη μαζική ψήφο στην Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, θα στείλουμε πολλούς ευρωβουλευτές στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, οι οποίοι θα ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και θα δώσουν τις μάχες εκεί, προσπαθώντας ακριβώς για αυτόν τον στόχο, για ένα καλύτερο μέλλον για την Ευρώπη, αλλά κυρίως για την πατρίδα μας.

Πριν ακριβώς πέντε χρόνια, τη μάχη αυτή για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, την έδωσα και εγώ.

Στην προεκλογική τότε περίοδο, ταξίδεψα και μοιράστηκα τις ιδέες μου με δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Ήταν  ιδέες που εκφράζω και σήμερα και αφορούν ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες, για μια σταθερή ανάπτυξη, για βιώσιμες λύσεις που δε θα αφήνουν κανέναν απ’ έξω. Τότε, με εμπιστεύθηκαν 53.000 Ελληνίδες και Έλληνες και τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Χαίρομαι πάρα πολύ για το φετινό ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, γιατί κατακλύζεται από προσωπικότητες υψηλού ήθους, παιδείας, μεγάλης και σημαντικής εργασιακής εμπειρίας, που μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα, να κερδίσουμε περισσότερα και να πάμε όλοι μαζί την Ελλάδα μπροστά.

Από την άλλη πλευρά, οι αυτοδιοικητικές εκλογές αφορούν κατά μια έννοια περισσότερο την ιδιαίτερη πατρίδα μας, το σπίτι μας, τη γενέτειρά μας, τον τόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τις οικογένειές μας.

Η πολιτική ατζέντα στην αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι διαφορετική σε σχέση με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ή το ελληνικό κοινοβούλιο, όμως τα μείζονα ζητούμενα είναι και εδώ η ανάγκη για αποτελεσματικότητα, για ευημερία, για άψογη συνεννόηση με την εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική. Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ανθρώπους και συνδυασμούς που έχουν προσφέρει έργο, που έχουν να δώσουν πολλά, που δεν προκάλεσαν και που αποδεδειγμένα μπορούν να κατανοήσουν την ανάγκη για τις ριζικές πολιτικές, που θα στοχεύουν σε μια καλύτερη ημέρα και τις οποίες θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Φίλες και φίλοι, μετά από δέκα και πλέον χρόνια κρίσης, ήρθε η ώρα για μεγάλες πολιτικές αποφάσεις. Αποφάσεις που δε θα μας γυρίσουν πίσω. Αποφάσεις που θα αποδείξουν ότι η ελληνική κοινωνία είναι περήφανη, αξιοπρεπής και που αντιλαμβάνεται απόλυτα την υποκρισία και τον εμπαιγμό. Που καταλαβαίνει πότε οι πολιτικοί βάζουν στο ζύγι την εκλογική επιβίωσή τους μαζί με την ευημερία και την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας και επιλέγουν το πρώτο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Τρίκαλα και την Λάρισα, που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, τόνισε ότι η 26η Μαΐου θα είναι η πρώτη σελίδα της πολιτικής αλλαγής. Πάμε όλοι μαζί να γράψουμε αυτή τη σελίδα, ώστε τάχιστα να μπορέσουμε να ζήσουμε σε μια καλύτερη εποχή, τόσο για όλους τους Έλληνες, όσο και για την πατρίδα μας.

Λιούτας Θανάσης

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως, πανηγυρίζει τον Άγ. Αρσένιο

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως και η των Τρικκαίων πόλις Πανηγυρίζουν τον Άγιο Αρσένιο, Επίσ…