topontiki

Εξακολουθεί να μεγαλώνει το μυστήριο σχετικά με τον θάνατο του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη.

 Το έναυσμα για το νέο κύκλο συζητήσεων σχετικά με τον θάνατο του Βαλυράκη αλλά και τη συζήτηση για το εάν ήταν τελικά ατύχημα ή δολοφονία το έδωσε η ιατροδικαστική έκθεση..

Και αυτό γιατί το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας που διενήργησε η κυρία Χαρά Σπηλιοπούλου αναφέρει πως: «Αν  δεχθούμε ότι οι δυο από τις κακώσεις του προσώπου έχουν προκληθεί από προπέλα σκάφους, τότε απομένει να βρεθούν τα λοιπά όργανα με τα οποία έχουν προκληθεί οι λοιπές κακώσεις. Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις των οργάνων αυτών, θα γίνει συμπληρωματική έκθεση με τη σχετική αξιολόγηση».

Άρα, με άλλα λόγια, δεν γνωρίζουμε οι υπόλοιπες κακώσεις που επέφεραν και τον θάνατο στον νεκρό με τι όργανο έγιναν.

 Σίγουρα δεν έγιναν, λέει η έκθεση, με την ίδια προπέλα που έγιναν δύο από τις κακώσεις του προσώπου. Τον χτύπησε κάποιος με κάποιο όργανο και τον πέταξε στη θάλασσα; Αγνωστο. Ωστόσο δεν προκλήθηκαν από το ατύχημα. Άρα…

Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Βαλυράκη κ. Ιωάννης Παγορόπουλος περιέγραψε στο protothema.gr τις επόμενες κινήσεις:

«Με την ολοκλήρωση και κατάθεση του πορίσματος της ιατροδικαστού κυρίας Σπηλιοπούλου, ανοίγει πλέον ο δρόμος προκειμένου να μεταφερθεί η υπόθεση στην τακτική ανάκρισή εφόσον διαπιστώσει ο αρμόδιος εισαγγελέας Πλημμελειοδικών της Χαλκίδας ότι υπάρχει συγκεκριμένο ζήτημα ενόψει του γεγονότος ότι με βάση το πόρισμα παρουσιάζονται στο πρόσωπο του μακαρίτη Σήφη Βαλυράκη κακώσεις οι οποίες έχουν γίνει με όργανα τα οποία με απόλυτη βεβαιότητα δεν είναι η προπέλα του σκάφους του, ούτε και η προπέλα κάποιου άλλου σκάφους.

Μιλάω πάντα για το δεξιό μέρος της κεφαλής από όπου και βρέθηκαν τα συγκεκριμένα ευρήματα».

 Όπως και να έχει, η χήρα του εκλιπόντος κάνει πλέον λόγο για δολοφονία ενώ και για τις αρχές η υπόθεση πλέον είναι ανοιχτή.

Με διακριτικό τρόπο γίνονται ήδη έρευνες τόσο στο προσωπικό περιβάλλον του πρώην υπουργού όσο και στην περιοχή όπου έγινε το συμβάν ώστε να διαπιστωθεί εάν ο Βαλυράκης είχε εχθρούς ή μετείχε σε εντάσεις και συγκρούσεις με άλλους ανθρώπους.

Επίσης συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που αποδεδειγμένα βρίσκονταν στο τόπο όπου έχασε τη ζωή του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή:topontiki.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Κ. Αγοραστός: Εγώ είμαι Θεσσαλός, δεν έδωσα καμία εντολή να σταματήσουν τα έργα

Με αφορμή την δήλωση του Δημ. Κουρέτα για τη διακοπή των έργων αποκατάστασης ασφαλτικών, τ…