89xronos

Ο αρχικός στόχος ήταν τα 3.000 δολάρια αλλά η φωτογραφία του ηλικιωμένου συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους που θέλησαν να τον βοηθήσουν

Όταν ο Joel Cervantes Macias ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook την φωτογραφία ενός ηλικιωμένου να σπρώχνει ένα καροτσάκι με γρανίτες, λίγο μπορούσε να φανταστεί πως αυτό θα οδηγούσε σε ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης και δωρεές αξίας πολλών χιλιάδων δολαρίων.

Ενώ οδηγούσε στην περιοχή Little Village του Σικάγο, ο Macias είδε εντελώς τυχαία τον ηλικιωμένο πλανόδιο που μόλις και μετά βίας κατάφερνε να σπρώχνει ένα καροτσάκι γεμάτο με «paleta» -κάτι ανάμεσα σε γρανίτα και γλειφιτζούρι. Αφού τον τράβηξε φωτογραφία, χωρίς να το αντιληφθεί, στη συνέχεια πήγε και αγόρασε 20 γρανίτες έναντι 50 δολαρίων. Έπειτα ανέβασε την φωτογραφία στο Facebook.

Όταν ο Macias είδε τα δεκάδες θετικά σχόλια κάτω από την ανάρτηση, αποφάσισε πως έπρεπε να κάνει κάτι παραπάνω για όλο αυτό. «Αυτή η μία φωτογραφία είχε τόσα πολλά να πει και οι άνθρωποι πραγματικά ανταποκρίθηκαν» είπε ο Macias στο DNA Info. «Επικοινωνούσε τόσα πολλά πράγματα -φτώχεια, πάλη, υπερηφάνεια- είναι σαν να έλεγε περισσότερα λόγια από ό,τι οποιοδήποτε γραπτό» προσθέτει.

Ο Macias εξηγεί πως ο ηλικιωμένος, ο 89χρονος Fedencio Sanchez και η σύζυγός του πρόσφατα βίωσαν την απώλεια της μοναχοκόρης τους. Η γυναίκα του πουλά γρανίτες για να μπορούν να πληρώνουν λογαριασμούς, αλλά αρρώστησε και δεν μπορούσε να δουλέψει. Οπότε ο Macias αποφάσισε να ξεκινήσει εκστρατεία στο GoFundMe ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα του ζεύγους. «Ο τύπος έδειχνε στ’ αλήθεια να υποφέρει. Σκέφτηκα ‘Αυτός είναι κάποιος που θα έπρεπε να απολαμβάνει την σύνταξή του'»λέει ο Macias.

Αυτό που ακολούθησε ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Σε λίγες μόλις ημέρες, οι δωρεές ξεπέρασαν τον αρχικό στόχο των 3.000 δολαρίων κι αυτή τη στιγμή αγγίζουν τις 368.000 δολάρια!

Ορισμένοι από όσους έχουν έχουν κάνει δωρεά ανησυχούν πως τα χρήματα δεν θα καταλήξουν στα χέρια του ηλικιωμένου Sanchez, αλλά ο Macias διαβεβαιώνει πως ο 89χρονος είναι υπαρκτό πρόσωπο και πως το ποσό θα του δοθεί για να βοηθήσει την οικογένειά του. Μάλιστα ανέβασε κι ένα βίντεο στο Facebook, με τον Sanchez να στέκεται δίπλα στο καροτσάκι του. Ο πλανόδιος ηλικιωμένος πουλά γρανίτες εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια. «Κάθε καλοκαίρι επιστρέφει. Και πραγματικά δουλεύει σκληρά, πολύ σκληρά» λέει ιδιοκτήτης μαγαζιού στην περιοχή.

Πηγή:m.lifo.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Θ. Χήρας από Πύλη: Σας καλώ σε μια νέα πορεία με γνω΄ση, σύνεση και όραμα, στηρίζοντας μια παρουσία με μέλλον, όραμα & αξίες(βίντεο/φωτό)

Την κεντρική του ομιλία στην Πύλη, μπροστά από τον χώρο του εκλογικού του κέντρου, πραγματ…