Arxiki DHSI

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 2:00 με επικεφαλής την κα Λώρεν Κασσοπούλου, παρουσία των εκπροσώπων των υποψηφίων, για την Προεδρία στο Νέο Φορέα της Κεντροαριστεράς, στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Η συνέντευξη αφορούσε στην ενημέρωση των πολιτών του Νομού σχετικά με την πορεία εξέλιξης του νέου εγχειρήματος δημιουργίας του Νέου Φορέα της Κεντροαριστεράς στο Νομό μας. Ειδικότερα για την εκλογική διαδικασία ανάδειξης του προέδρου αυτού του Νέου Ενιαίου Φορέα σαν πρώτο βήμα, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στο ιδρυτικό του συνέδριο.

Αχιλλέας Οικονόμου(εκπρόσωπος Ραγκούση): «Η μαζικότητα του κόσμου θα νοηματοδοτήσει  τη νέα προοδευτική παράταξη, για την οποία αγωνιούμε όλοι».

Παναγιώτης Πιλάτος (εκπρόσωπος Θεοδωράκη): «Στόχος μας να μπολιάσουμε αυτή την διεργασία, κάνοντας ό,τι είναι  δυνατόν για να σπάσουμε το φράγμα του διχασμού».

Γιάννης Τριγώνης (εκπρόσωπος  Ανδρουλάκη): «Η συμμετοχή του κόσμου θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την επόμενη ημέρα ενός ενιαίου, προοδευτικού  χώρου, που τον έχει ανάγκη η χώρα».

Βύρων Κατσίβελος (εκπρόσωπος Μανιάτη): «Είναι αναγκαίο, απέναντι σε μια αποστασιοποιημένη πολιτικά κοινωνία, να κερδίσουμε το στοίχημα ενός καλύτερου αύριο & όντας ενωμένοι & όλοι μαζί να φτιάξουμε το νέο φορέα».

Μάριος Μαρολαχάκης (εκπρόσωπος Καμίνη): «Η εκλογή Καμίνη στο κάστρο της δεξιάς, τον Δ. της Αθήνας, με ενωμένη την προοδευτική παράταξη, απέδειξε πως & σε δύσκολους  & χαλεπούς καιρούς, η δημοκρατική & εκσυγχρονιστική πολιτική μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών».

Γιώργος Ηλιάδης (εκπρόσωπος Φ. Γεννηματά): «Η εκλογή της κας Γεννηματά, είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της επόμενης μέρας, την μετεξέλιξη & την βελτίωση του χώρου μας».

Ακολουθεί αναλυτικά η Συνέντευξη, ενώ στο τέλος παρατίθεται σχετικό βίντεο με αποσπάσματα αυτής:

«Είναι πολύ σημαντική – ιστορική στιγμή η απόφαση για την δημιουργία του Νέου Φορέα που περιλαμβάνει την έκφραση ιδεών από το Προοδευτικό Κέντρο, την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, την ανανεωτική Αριστερά, την Κεντροαριστερά, ιδέες που ιστορικά σηματοδοτούν τον προοδευτικό χαρακτήρα μιας παράταξης. Σε όποια περίοδο της ιστορίας της χώρας βρέθηκαν στο τιμόνι της διακυβέρνησης  οι δυνάμεις που είχαν πρόσημο τις αρχές και αξίες της προοδευτικής παράταξης η χώρα έκανε βήματα προς τα εμπρός.

Η Δημιουργία του Νέου Φορέα αφορά όλους τους πολίτες που απορρίπτουν τον δεξιό συντηρητισμό και τον αριστερό λαϊκισμό. Αφορά αυτούς που δεν ταιριάζει η ηττοπάθεια και ο εφησυχασμός. Αφορά αυτούς που θέλουν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι προοδευτικοί πολίτες αυτής της χώρας μπορούν να γίνουν και πάλι  πρωταγωνιστές για ένα καλύτερο μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων γιατί στόχος του εγχειρήματος είναι η Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας.

Γι΄αυτό στις 12 Νοέμβρη παρά την απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα, παρά τα προβλήματα επιβίωσης που ταλαιπωρούν τους περισσότερους  ανθρώπους   στην σημερινή εποχή, οι προοδευτικοί πολίτες και των Τρικάλων θα δώσουν δυναμικό παρόν. Γιατί ο προοδευτικός κόσμος υπήρξε πάντοτε η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης. Στα εύκολα και στα δύσκολα άφηνε πίσω πικρίες και απογοητεύσεις έμπαινε μπροστά και έδινε τις Νίκες στην παράταξη.

Ετσι και τώρα ήλθε η ώρα αυτών των πολιτών να δημιουργήσουν από την αρχή την δική τους παράταξη που θα δώσει προοπτική στην χώρα. Η μεγάλη συμμετοχή θα σηματοδοτήσει την επιτυχία του εγχειρήματος. Είμαστε αισιόδοξοι για την μεγάλη συμμετοχή. Καθημερινά συναντάμε συμπολίτες μας που δείχνουν ενδιαφέρον να προχωρήσει το εγχείρημα.

Τους καλούμε να μετουσιώσουν το ενδιαφέρον τους σε πράξη. Να δώσουν με την συμμετοχή τους δύναμη και ώθηση στο νέο εγχείρημα γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει καλύτερη διακυβέρνηση, την  προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Τους καλούμε να προσέλθουν στις 12 Νοέμβρη να ψηφίσουν έναν από τα  9 αξιόλογα στελέχη που έθεσαν τον εαυτό τους στην κρίση όλων μας ( ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος λόγω κάποιου προβλήματος υγείας απέσυρε την υποψηφιότητα του).

Τιμούμε όλους τους υποψηφίους, στηρίζουμε την προσπάθεια τους και δίνουμε την θετική μας ψήφο σε όποιον η όποια θεωρούμε ο καθένας καλύτερο και κατάλληλο να εκπροσωπήσει την  νέα παράταξη.

Οι εκλογές θα γίνουν στις 12 Νοέμβρη και αν χρειαστεί β΄ γύρος στις 19 Νοέμβρη θα γίνει η επαναληπτική εκλογή μεταξύ των δυο πρώτων.

Στον Νομό μας οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν για να ψηφίσουν σ’ ένα από τα 9 εκλογικά κέντρα που επιθυμούν με την αστυνομική τους ταυτότητα:

Στα Τρίκαλα                                     στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Τρικκαίων

Στο Βαλτινό                                     στο πρώην Δημαρχείο Καλλιδένδρου

Στην Φήκη                                       στο πρώην Δημαρχείο Πιαλείων

Στο Ρίζωμα                                     στο πρώην Δημαρχείο Παραληθαίων

Στην Καλαμπάκα                          στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας

Στην Μύκανη                                στην αίθουσα εκδηλώσεων Παπανικολάου

Στην Πύλη                                     στο Δημαρχείο Πύλης

Στους Ταξιάρχες                          στην ταβέρνα Βανιώτη

Στην Φαρκαδόνα – Οιχαλία     στο Πρατήριο Τζιμούλη

Όπως γνωρίζετε έχει οριστεί Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Ν. Αλιβιζάτο. Υπάρχουν υποεπιτροπές για μια σειρά εργασιών που απαιτούνται για την εκλογική διαδικασία.

Επίσης ορίστηκε από την ΑΕΔΔ ένας εκπρόσωπος σε κάθε Περιφέρεια. Σε κάθε Νομό επίσης ορίστηκε υπεύθυνος για τον Νομό.  Στην Θεσσαλία εκπρόσωπος της Επιτροπής είναι ο Αλατάς Λεωνίδας, Στον Νομό μας  Υπεύθυνη είναι η Λώρεν Κασσοπούλου που μαζί με τους εκπροσώπους των υποψηφίων απαρτίζουν την Νομαρχιακή Ομάδα Εμπιστοσύνης (ΝΟΕ Τρικάλων)

Εκπρόσωποι των υποψηφίων είναι:

Γιώργος Ηλιάδης  και αναπλ. ο Γιώργος Μιχάλης                           της Φώφης Γεννηματά

Παναγιώτης Πιλάτος                                                                           του Σταύρου Θεοδωράκη

Μάριος Μαρολαχάκης και αναπλ. ο Θανάσης Βαβύλης             του Γιώργου Καμίνη

Γιάννης Τριγώνης                                                                                του Νίκου Ανδρουλάκη

Βύρων Κατσίβελος και αναπλ. ο Κώστας Βλιώρας                    του Γιάννη Μανιάτη

Αχιλλέας Οικονόμου                                                                           του Γιάννη Ραγκούση

Έχουμε ορίσει τους υπεύθυνους εκλογικών κέντρων. Στις επόμενες μέρες θα οριστούν οι εφορευτικές επιτροπές και οι χειριστές των τάμπλετ για την on line διασύνδεση όλων των τμημάτων και την εγγραφή των ψηφοφόρων.

Η ΝΟΕ Τρικάλων μαζί με τις εφορευτικές επιτροπές και τους χειριστές καθώς και τους υπόλοιπους εθελοντές που θα βοηθήσουν στην διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας αποτελούμε το δίκτυο εμπιστοσύνης που εγγυάται το αδιάβλητο της διαδικασίας ώστε να εξελιχθεί σε μια πραγματική γιορτή της Δημοκρατίας.

Οσοι θέλουν να συμμετέχουν ως εθελοντές να υποβάλλουν αίτηση στο site dpekloges.gr στους εθελοντές και να δηλώσουν σε ποιον τομέα επιθυμούν να προσφέρουν. Επίσης καλούμε δικηγόρους να δηλώσουν εθελοντές ώστε να οριστούν Πρόεδροι των εφορευτικών επιτροπών για πιο έγκυρη και αποτελεσματική διαδικασία».

 

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…