koritsaki

Η Cailee έχει μια γενετική ανωμαλία που συντελεί σε σταδιακή απώλεια της όρασης

Πριν η κόρη της Cailee χάσει εντελώς την όρασή της, η Catrina Frost θέλει να της προσφέρει μια «τράπεζα αναμνήσεων» γεμάτη με όλα τα όμορφα πράγματα που υπάρχουν στον κόσμο. Γι’ αυτόν τον λόγο και αποφάσισε να επισκεφθούν παρέα όσα περισσότερα μέρη γίνεται και να ζήσουν όσες περισσότερες εμπειρίες μπορούν πριν η μικρή Cailee βυθιστεί για πάντα στο σκοτάδι.

Η 6χρονη Cailee έχει FEVR (Familial Exudative Vitreoretinopathy), μια γενετική ανωμαλία που έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή απώλεια της όρασης.

Αυτή τη στιγμή η όρασή της είναι μια χαρά. Δυστυχώς όμως, όχι για πολύ ακόμη. Οπότε η Cailee και η μητέρα της προσπαθούν να συμπεριλάβουν όσα περισσότερα πράγματα μπορούν στη λίστα με τα «αξιοθέατα» που θα έχει ως παρακαταθήκη στη μνήμη της όταν τυφλωθεί.

Μέχρι τώρα οι δυο τους έχουν πάει στην Disneyland για να γνωρίσει η Cailee απο κοντά την αγαπημένη της πριγκίπισα Belle ενώ έκαναν κι ένα ταξίδι στην Καλιφόρνια όπου είδε για πρώτη φορά τον ωκεανό. Στα άμεσα σχέδιά τους είναι επίσης μια επίσκεψη στο Εθνικό πάρκο Ρέντγουντ -κατόπιν επιθυμίας της Cailee- αλλά και μαθήματα μαγειρικής.

Για να προετοιμάσει την κόρη της, η Catrina έχει φροντίσει να της μάθει από τώρα πως να χειρίζεται έναν σκύλο- οδηγό αλλά και το σύστημα braille, ενώ σκοπεύουν με τον σύζυγό της να την στείλουν και σε ειδικές κατασκηνώσεις για παιδιά με προβλήμτα όρασης όπου θα κάνει μαθήματα ιππασίας, αναρρίχισης και πεζοπορίας.

«Όταν ήταν μόλις τριών ετών μου είχε πει ‘Τα κορίτσια είναι σκληρά, μαμά’. Το μεσαίο της όνομα είναι Joy (σ.σ. χαρά) και πάντα το δικαίωνε. Είναι συνεχώς χαρούμενη και πάντα τραγουδά» λέει η μητέρα της. «Είτε έχει την όρασή της είτε όχι, θέλω να μεγαλώσει ευτυχισμένη, υγιής κι επιτυχημένη και να γίνει μια ανεξάρτητη γυναίκα» προσθέτει.

Στο GoFundMe υπάρχει σχετική σελίδα όπου συγκεντρώνονται χρήματα για να μπορέσει η Cailee να κάνει περισσότερα όνειρά της πραγματικότητα.

Πηγή:m.lifo.gr * Με στοιχεία από Mashable, Daily Mail και Huffington Post

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Πέλλα: «Μια μέρα πριν τον κάψουν με τσιγάρο, τον είχαν χτυπήσει στο κεφάλι – Το είχε καταγγείλει αλλά το Σχολείο δεν πήρε μέτρα»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για όσα υπέφερε από συμμαθητές του ένα 14χρονο παιδί σε Γυμν…