rosida

❱❱ Η Ξένια Σόμπτσακ, που έχει ταυτίσει το όνομά της με σεξ και διασκέδαση, αντίπαλος του Βλαντιμίρ Πούτιν

Από την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Συνώνυμο των ξέφρενων πάρτι και των σχέσεων που έγιναν πρωτοσέλιδα είναι το όνομα της αποκαλούμενης «Ρωσίδας Πάρις Χίλτον», Ξένια Σόμπτσακ, που κατεβαίνει υποψήφια για την προεδρία απέναντι στον Πούτιν, σε μια κίνηση η οποία αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τους αναλυτές.

Κατά το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής της, η 35χρονη κόρη του πρώτου δημάρχου της μετασοβιετικής Αγίας Πετρούπολης και μέντορα του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ανατόλι Σόμπτσακ, είχε ταυτίσει το όνομά της με το σεξ και τη διασκέδαση. Είχε υπάρξει παρουσιάστρια μιας πιο «καυτής» βερσιόν του «Big Brother», είχε περάσει από τον χώρο της σχεδίασης ρούχων και είχε δηλώσει υποψηφιότητα για να γίνει η πρώτη Ρωσίδα τουρίστας του Διαστήματος. Εως το 2011 δήλωνε «απολιτίκ» και αρνούνταν να ασκήσει κριτική στον Πούτιν, ο οποίος, εκτός από φίλος και συνάδελφος του πατέρα της, φημολογούνταν ότι ήταν και νονός της. Ξαφνικά, όμως, μετατράπηκε σε πολιτική ακτιβίστρια, αμφισβήτησε το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου και άρχισε να βγαίνει με τον Ιλία Γιασίν, έναν εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης, από τον οποίο έχει πια χωρίσει.

«Τα τελευταία 17 χρόνια έχει μεγαλώσει μια ολόκληρη γενιά, που θέλει να δει μια διαφορετική Ρωσία, πολιτισμένη και ευρωπαϊκή» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξής της στο ρωσικό TV Rain, όπου ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία.

Σχέδιο

Η υποψηφιότητά της, όμως, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, μοιάζει να αποτελεί σχέδιο του Κρεμλίνου για τη διάσπαση της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης. Το γεγονός, μάλιστα, ότι ακόμα και τώρα αποφεύγει την άμεση κριτική στον Πούτιν κάνει πολλούς να αντιμετωπίζουν την υποψηφιότητά της με δυσπιστία. Η ίδια, πάντως, διέψευσε τον ισχυρισμό της εφημερίδας «Vedemosti», η οποία σε άρθρο της τον Σεπτέμβριο ανέφερε ότι την είχε προσεγγίσει η προεδρία για να της προτείνει να κατέβει υποψήφια. «Είναι ψέμα. Δεν είχα καμία άμεση ή έμμεση επικοινωνία με την προεδρία σχετικά με αυτό. Δεν χρειάζομαι τις ευλογίες της – μπορώ να αποφασίζω μόνη μου για τον εαυτό μου» ξεκαθάρισε στο blog της.

espressonews.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65

«Με τη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία δύο σημαντικών τμημάτων του έργου, ολοκληρώνουμε …