limni kanadas

Η λίμνη Moraine Lake βρίσκεται στην περιοχή Aλμπέρτα του Καναδά και είναι η πιο γαλάζια λίμνη ολόκληρου του κόσμου. Αποτελεί μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες λίμνες του κόσμου και όχι άδικα…

Ανάμεσα σε ψηλά βράχια και ένα πυκνό δάσος, ξεπροβάλλει μια λίμνη που κάποια στιγμή στη ζωή σας αξίζει να ανακαλύψετε. Η Moraine Lake στο Banff National Park είναι διάσημη για το ζωντανό γαλαζοπράσινο χρώμα της. Το χρώμα της αλλάζει όσο οι πάγοι λιώνουν και αυτό είναι που κάνει τη λίμνη τόσο ιδιαίτερη.

Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Αλμπέρτα για να θαυμάσουν τις φυσικές της ομορφιές. Ο επισκέπτης βρίσκει εκεί ιαματικές πηγές, παγετώνες, χιονοδρομικές πίστες και απότομες πλαγιές για ορειβασία. 

Η Αλμπέρτα είναι η μόνη καναδική επαρχία όπου δεν υπάρχει επαρχιακός φόρος στις πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών (υπάρχει μόνον ο αντίστοιχος ομοσπονδιακός φόρος) και η φορολογία εισοδήματος είναι από τις πλέον χαμηλές του κόσμου. Ωστόσο, στην Αλμπέρτα το κόστος ζωής είναι ιδιαίτερα υψηλό. Χάρη στο πετρέλαιο, τα τελευταία χρόνια, η Αλμπέρτα γνωρίζει μεγάλη οικονομική άνθιση.

Δείτε το βίντεο:

newsit.gr    Πηγή βίντεο: INSIDER travel

Load More Related Articles
Load More In Ταξίδια
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…