31913598_447785898983981_8368306595829907456_n

Θετικότατα σχόλια απέσπασε η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην 2η Τουριστική έκθεση “GreekTravelShow” από τις 4-6 Μαΐου 2018 στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών HelexpoMaroussi”,με θέμα » Έκθεση Διακοπών και Ταξιδιών”.

Η έκθεση Greek Travel Show πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, της ΠΟΞ και του HATTA, ενώ υποστηρικτής ήταν ο Δήμος Αμαρουσίου και χορηγός ο ΟΣΕ.

Το μεγάλο αυτό τουριστικό γεγονός απευθύνθηκε σε όσους ήθελαν να σχεδιάσουν και να κλείσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και σε άλλους ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι.

Η Έκθεση με αυξημένες συμμετοχές σε σχέση με την περσινή πρώτη διοργάνωσή της, εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο εκθεσιακό τουριστικό ραντεβού ευρύτερης απήχησης, με τη συμμετοχή εννέα Περιφερειών και πολλών Δήμων από όλη την Ελλάδα, καθώς και τουριστικών γραφείων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, όπου ο επισκέπτης μπορούσε να ενημερωθεί για κρατήσεις τελευταίας στιγμής, προσφορές, εκπτώσεις και να γνωρίσει όλες τις λεπτομέρειες για τον προορισμό που θα μεταβεί στις διακοπές του.

Tα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο κ. Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, του υπουργείου Τουρισμού, όπου τόνισε ότι “το τρίπτυχο της επιτυχίας στον τουρισμό, δηλαδή η κυβέρνηση, η αυτοδιοίκηση και ο ιδιωτικός τομέας, δουλεύει καλύτερα από ποτέ, συνεργάζεται πολύ καλά και τα αποτελέσματα έρχονται. Οι συνέργιες με τον ιδιωτικό τομέα αναδεικνύουν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας σε συνεργασία και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, ενώ πλέον οι επισκέπτες στην χώρα έχουν φτάσει τα 30 εκατομμύρια”. Αυτό ήταν και η κίνηση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας  να συμπράξει με τον ιδιωτικό τομέα για την καλύτερη προβολή των προορισμών της Θεσσαλίας .

Η Περιφέρειά μας, με την ενεργό συμμετοχή σε αντίστοιχης εμβέλειας τουριστικές εκθέσεις, στοχεύει στην περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής της με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού,καθώς και στην προβολή των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, προκειμένου να εδραιωθεί ως ένας από τους πιο ιδανικούς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Στο καλαίσθητο χώρο που είχε διαμορφωθεί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με δημοσιογράφους , έγινε παρουσίαση των δράσεων του mythessaly και οι φορείς που ήταν απ΄όλη τη Θεσσαλία προώθησαν με διάφορους τρόπους τους προορισμούς της Θεσσαλίας .
Κατά τη διάρκεια της ,  επίσης ,  «παρουσιάστηκαν» τοπικά προϊόντα από διάφορες τοπικές επιχειρήσεις της Θεσσαλίας και προσφέρθηκαν για γευσιγνωσία παραδοσιακά εδέσματα, όπως τυριά, ελιές, θεσσαλικά κρασιά και τσίπουρο καθώς και γλυκίσματα, ενώ το Σάββατο 5 Μαΐου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρέα με τη Λουκία Βαλάση και το σαντούρι της  , ξενάγησε τους επισκέπτες της Έκθεσης στους πανέμορφους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας, τον Όλυμπο, τις Σποράδες και το Πήλιο, τη Λίμνη Πλαστήρα, τα παράλια της Λάρισας, τα Τρίκαλα, τα Μετέωρα, κ.α.

Τους επισκέπτες της έκθεσης GreekTravelShow περίμεναν επίσης πολλές εκπλήξεις, όπως διαγωνισμοί και κληρώσεις δώρων για δωρεάν διανυκτερεύσεις στη Λάρισα και εκπτωτικά πακέτα δραστηριοτήτων στη λίμνη Πλαστήρα .

Μεταξύ των Περιφερειών που συμμετείχαν  ήταν η Αττική, η Κεντρική Μακεδονία, η Δυτική Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο, ενώ το «παρών» έδωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων. Από το Βόρειο Αιγαίο συμμετείχαν οι δήμοι Λέσβου και Σάμου. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν και χώρες όπως η Σερβία, η Κένυα και οι Φιλιππίνες.

Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Διά Βίου Μάθησης κ. Γιάννης Μπουτίνας, ο οποίος παρουσίασε σε δημοσιογραφικά κανάλια τους προορισμούς της Θεσσαλίας https://www.youtube.com/watch?v=6R–F9d0aMs , η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης Απασχόλησης Εμπορίου και Τουρισμού κα Ελένη Κατσαρού, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Καρδίτσας κα Μαρία Κόντου και η υπάλληλος Ωραιοζήληψύρρα  της Π.Ε. Τρικάλων, εκπρόσωποι εναλλακτικών δράσεων από τη λίμνη Πλαστήρα , η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου , Εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας .

Η έκθεση GreekTravelShow πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, της ΠΟΞ και του HATTA, ενώ υποστηρικτής ήταν ο δήμος Αμαρουσίου και χορηγός ο ΟΣΕ.

31957790_448125805616657_1634340106733092864_n

gts111

gts222IMG_6749

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Πότε η παρακεταμόλη μπορεί να βλάψει το συκώτι

Η παρακεταμόλη μπορεί να βλάψει το συκώτι σας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε α…