Ethniki antistasi PEAEA DSE

«Σαράντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία. Τα διδάγματα αυτού του ξεσηκωμού είναι και σήμερα επίκαιρα, αφού παραμένουν η εξουσία του κεφαλαίου η συμμετοχή και η ενσωμάτωση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, παράγοντες που οδήγησαν στην επιβολή της δικτατορίας.

    Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, και  Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, είναι και σήμερα ζωντανά και επίκαιρα.

Καλούμε :

  -τους εκπαιδευτικούς, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να πρωτοστατήσουν, για να μάθουν οι νέες και οι νέοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι νέοι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, την αλήθεια για το λαϊκό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του ’73, τις καταλήψεις της Νομικής που προηγήθηκαν. Να μάθουν για το ρόλο που έπαιξε η στρατιωτική δικτατορία στην προάσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

– Να καταδικάσουν και ν’ απομονώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που υμνεί τη στρατιωτική δικτατορία και συκοφαντεί την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας.

   -το λαό να πάρει μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις γιορτασμού του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017 , στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου των Τρικάλων (κεντρική πλατεία) που οργανώνουν  η Επιτροπή Ειρήνης και εργατικά Σωματεία».

Παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Βαλτινό: «Έφυγε» από τη ζωή ο Γεώργιος Ψύχος

ΚΗΔΕΙΑ Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο , πατέρα , παππού , αδελφό και θείο. ΓΕΩΡΓΙΟ  ΔΗΜ.  ΨΥ…