festival ok

Κώστας Αγοραστός: Διοργανώνουμε το μεγαλύτερο φεστιβάλ στην Ελλάδα με δωρεάν παραστάσεις και συναυλίες

Ως το μεγαλύτερο δωρεάν φεστιβάλ στην Ελλάδα, χαρακτήρισε το φεστιβάλ των λιμνών στην Π.Ε. Καρδίτσας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Π..Ε. Καρδίτσας Βασίλη Τσάκο.

Το φεστιβάλ των λιμνών περιλαμβάνει περίπου 40 θεατρικές παραστάσεις, τοπικών θιάσων, σε όλους τους Δήμους του νομού και τέσσερις μεγάλες συναυλίες, σε Κερασιά, Λίμνη Πλαστήρα, Λίμνη Σμοκόβου και Καρδίτσα.

Αναλυτικότερα ο κ. Αγοραστός κατά την τοποθέτησή του επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή, ένα μεγάλο φεστιβάλ με ισχυρό αποτύπωμα σε όλη την Ελλάδα. Το φεστιβάλ των τριών  λιμνών στην Καρδίτσα διοργανώνεται  σε μια εποχή όπου η επικοινωνία των ανθρώπων είναι δύσκολη λόγω της οικονομικής κατάστασης. Σε μια εποχή όπου η διασκέδαση είναι δύσκολη, εμείς με σαράντα θεατρικές παραστάσεις σε όλους τους δήμους του νομού Καρδίτσας και τέσσερις μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες, προσπαθούμε, την περίοδο του καλοκαιριού, να δώσουμε τόνωση στην περιοχή μας.

Να δώσουμε τη δυνατότητα στα νέα παιδιά αλλά και σε κάθε ηλικία να βγουν από τα σπίτια και να συναντηθούν χωρίς κόστος με το συνάνθρωπό τους. Στην ουσία η προσπάθεια μας αποσκοπεί στην αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Αποτελώντας αντίσταση στην απομόνωση των ανθρώπινων κοινοτήτων».

Παράλληλα,  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι «στόχος μας είναι να δώσουμε ανάσες ελπίδας και να ζωντανέψουμε τις λίμνες μας και όλη την περιοχή. Κάθε χρόνο είμαστε συνεπείς με τη διεξαγωγή αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, το οποίο είναι ανθρώπινο και είναι  εγχείρημα ζωής. Οι λίμνες και το φεστιβάλ δίνουν ζωή. Όπως, ζωή θα δώσουν ο Χατζηγιάννης, ο Μακεδόνας, οι Onirama, ο Μητρίτσας και ο Σιόλας το επόμενο διάστημα. Όπως και πολλά τοπικά μουσικοχορευτικά, θεατρικά και καλλιτεχνικά συγκροτήματα».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας κάλεσε τους πολίτες να επισκεφτούν το φεστιβάλ υπογραμμίζοντας ότι «δίνουμε δουλειές, δημιουργούμε οάσεις  οξυγόνου, συνεργασίας και συνεύρεσης των ανθρώπινων κοινοτήτων. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βασίλης Τσάκος  κατά την τοποθέτησή του τόνισε τα εξής:

«Το φεστιβάλ των λιμνών Καρδίτσας είναι μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις  στη Θεσσαλία αλλά και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα.

Πεποίθηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ότι λαός χωρίς ταυτότητα, χωρίς τέχνη και χωρίς μουσική δεν έχει μέλλον. Για το λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή μαζί με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε ένα πετυχημένο  θεσμό δωρεάν για τους του κατοίκους της Π.Ε. Καρδίτσας και όχι μόνο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Μαρία Καραμπινά που είναι η ψυχή του φεστιβάλ των λιμνών.

Τον Περιφερειάρχη μας που από την πρώτη στιγμή μας είπε ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη ζωής και θα πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε στους κατοίκους της Π.Ε. Καρδίτσας αυτή τη νότα δροσιάς και μουσικής για όλο το καλοκαίρι.

Καλώ όλους του πολίτες όχι μόνο της Π.Ε. Καρδίτσας αλλά και της Θεσσαλίας να έρθουν και να αναδείξουν τις τρεις λίμνες, να δουν αυτά τα υπέροχα μέρη και να γίνουν οι πρεσβευτές της περιοχής μας σε όλη την  Ελλάδα. Να μεταδώσουν παντού ότι είμαστε μια περιοχή που αγαπάμε τον πολιτισμό και ξέρουμε να αγαπάμε και να φιλοξενούμε τους ανθρώπου που έρχονται να μας επισκεφτούν».

 

 

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος Ορέστης Ψαχούλας.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Πότε η παρακεταμόλη μπορεί να βλάψει το συκώτι

Η παρακεταμόλη μπορεί να βλάψει το συκώτι σας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε α…