vasilakos

«ΔΙ-ΟΡΙΣΜΟΣ»

ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ (300) ΚΑΤΟΙΚΩΝ

«Η ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΕΙΑ…ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ»

 

Αγαπητοί Πολίτες, Αυτά δεν έχουν ματαγίνει,

*Ο πρόεδρος του συμβουλίου κοινότητας άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων τρεις μήνες περίπου μετά τις εκλογές, « δεν θα εκλεγεί μεταξύ των μελών του οικείου συμβουλίου με τη διεξαγωγή έμμεσης ψηφοφορίας, αλλά είναι ο σύμβουλος που…ορίζεται ρητά από το νόμο…».

*Και σα να μην έφτανε αυτό οι ουσιαστικές και αποφασιστικές αρμοδιότητες Συμβουλίων και Προέδρων για  Έργα-Δράσεις -Κ.Α.Π, καταργήθηκαν.

*Επίσης στη λειτουργία των Συμβουλίων προβλέπονται (άκουσον-άκουσον) με νεότερη εγκύκλιο πρωτοφανείς για την αρχή της πλειοψηφίας-λογικής και νοημοσύνης  προϋποθέσεις.  Για να ληφθεί έγκυρη απόφαση σε μία πρόταση αυτή πρέπει να συγκεντρώνει στα 5μελή συμβούλια, 2 τουλάχιστον θετικές ψήφους!!!.

Δηλαδή στους πέντε(5) εγκαθιδρύεται πλειοψηφία(εξουσία)με δύο (2) κατά πλάσμα δικαίου;

Δηλαδή «προς εξυπηρέτηση ορισμένων» θα λαμβάνονται έγκυρες μειοψηφικές αποφάσεις;

Αυτά είναι πρωτάκουστα όπως κι αυτά που προκύπτουν ότι, στη νέα Δημοτική Περίοδο θα έχουμε, Προέδρους(2) ταχυτήτων,«Πλειοψηφικούς/Εκλεγμένους-Μειοψηφικούς/Ορισμένους»

α) Εκλεγμένους Προέδρους Κοινοτήτων (άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων) με συνδυασμούς πλειοψηφίας και  ποσοστά 50%+1 ψήφοκαι β)προέδρους κοινοτήτων (άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων) χωρίς πλειοψηφία, χωρίς την προβλεπόμενη διεξαγωγή ψηφοφορίας, χωρίς δημοκρατική-λαϊκήνομιμοποίηση και οι οποίοι ορίζονται με νόμο!!.

Αγαπητοί Πολίτες ,

Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι σωστό να καταργούνται τα αποτελέσματα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών, να ακυρώνεται η εκφρασμένη βούληση, να ανατρέπεται η λαϊκή ετυμηγορία και να περιφρονούνται οι επιλογές των Πολιτών.

Αυτή η νομοθετική παρέμβαση κατά την άποψή μου κινείται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας και παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και κοινής λογικής.

Αντί να διορθώσει τα λάθη του Κλεισθένη, ορίζει προέδρους καταργώντας το θεσμοθετημένο Δημοκρατικό δικαίωμα Συμβούλων να διεκδικήσουν το αξίωμα του Προέδρου Κοινότητας.

Καλώ όλους τους εκλεγμένους Κοινοτικούς συμβούλους και τα τυχόν όργανά τους να συμπαραταχθούν μαζί μας στον αγώναγια την ανατροπή αυτού του «νομοθετήματος».

Καλώ όλους τους Δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια, τις Δημοτικές Παρατάξεις και τους εκλεγμένους Προέδρους Κοινοτήτων στο Ν.Καρδίτσαςμε αποφάσεις τους να μην αναγνωρίσουν-νομιμοποιήσουν «δι-ορισμένους προέδρους μειοψηφίας».

«Αυτά δεν πρέπει να περάσουν γιατί είναι θεσμική εκτροπή με νομιμοφανή αιτιολογία».-

 

Με εκτίμηση

ΒασιλάκοςΓ. Αστέριος

Αποκλεισμένος-Κατηργημένος Υποψήφιος Πρόεδρος Κοινότητας Μουζακίου.

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

ΔΕΗ mystore: Με τη μέθοδο franchise νέα καταστήματα ΔΕΗ

Για τα νέα καταστήματα ΔΕΗ σε Κηφισιά και Πετρούπολη Δυνατότητα σε ιδιώτες να αποκτήσουν ν…