oi-baseis-ipa-nato-stin-ellada-sti-sunantisi-kammenou--soigkou_4.w_l

Την ενίσχυση της παρουσίας βάσεων ξένων χωρών του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα σχολίασε ο ρώσος υπουργός Άμυνας.

Η Μόσχα παρακολουθεί με προσοχή και ανησυχία την ενδυνάμωση της επίδρασης των ΗΠΑ και των χωρών του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ελλάδας, και τις προσπάθειες αυτών να πλησιάσουν πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Σόιγκου, καλωσορίζοντας τον ομόλογό του, Πάνο Καμμένο, στο επιβλητικό κτίριο του υπουργείου, στην παραποτάμια λεωφόρο απέναντι από το γνωστό Γκόρκι Παρκ της Μόσχας.

Σύμφωνα με το Sputnik, κατά την έναρξη της συνάντησης των δύο υπουργών, ο Σεργκέι Σοϊγκού αναφέρθηκε στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και στον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στον φασισμό. Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αυξανόμενη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ.

«Προτείνω να συζητήσουμε τα θέματα ενίσχυσης της παρουσίας βάσεων ξένων χωρών του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών στην επικράτεια της Ελλάδας. Παρακολουθούμε αυτή τη διαδικασία στα σύνορά μας. Σήμερα, η στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ έχει φτάσει σε ένα πρωτοφανές επίπεδο από τον Ψυχρό Πόλεμο. Η ένταση και η κλίμακα των επιχειρησιακών και πολεμικών ασκήσεων έχει αυξηθεί, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτελούνται πολεμικές δραστηριότητες επιθετικής φύσεως», υπογράμμισε ο Σεργκέι Σοϊγκού

 «Συνεργαζόμαστε για την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο. Προς το παρόν, η κατάσταση είναι εκρηκτική στις περιοχές αυτές. Οι σχέσεις με τη Ρωσία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας και της εξισορρόπησης στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά τη συνάντηση, δήλωσε πως ο Ρώσος ομόλογός του εξέφρασε τον προβληματισμό της χώρας του αναφορικά με την πρόθεση των ΗΠΑ να βγουν από τη Συμφωνία απαγόρευσης των πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς που είχε υπογραφεί πριν από 30 χρόνια. Αν αυτό συμβεί, θα υπάρξει ένταση η οποία θα επηρεάσει και την αντίδραση της Ρωσίας. Τέτοιου είδους εντάσεις δεν πρέπει να υπάρχουν, τόνισε ο κ. Σόιγκου. Ο κ. Καμμένος ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις επ´αυτού.

Ένα επίσης ζήτημα που έθιξε η ρωσική πλευρά είναι οι τρόποι συνεργασίας στη Μεσόγειο για το σταμάτημα της παράνομης διακίνησης όπλων, πετρελαίου και ναρκωτικών από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, θέματα που αποτελούν πηγή εσόδων για τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο κ. Καμμένος επιχείρησε να δώσει στους συνομιλητές του την εικόνα ότι η ένταση των προηγούμενων μηνών στις διμερείς σχέσεις μπορεί να θεωρηθεί παρελθόν και ο ίδιος βρίσκεται στη Μόσχα, πέρα των άλλων θεμάτων στρατιωτικού χαρακτήρα, και για να δώσει ώθηση στη διμερή συνεργασία για να έχει επιτυχία τόσο η Σύνοδος της Μόνιμης Διακρατικής Επιτροπής που θα συνέλθει στα τέλη Νοεμβρίου, όσο κυρίως η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που έχει ορισθεί για τις 7 Δεκεμβρίου.

thetoc.gr, Sputnik, ΑΠΕ_ΜΠΕ

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…