misthoforoi-tourkia

Η Άγκυρα συνεχίζει να στηρίζει -είτε με όπλα είτε με μισθοφόρους- την Τρίπολη στη Λιβύη, καθώς σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της Συρίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έστειλε εκατοντάδες μισθοφόρους που μόλις στρατολόγησε ενόψει της μάχης της Σύρτης.

Η Τουρκία έστειλε 400 μισθοφόρους στη Λιβύη την περασμένη εβδομάδα, ενώ περίπου 250 άλλοι επέστρεψαν στη Συρία, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των Σύρων μισθοφόρων στη Λιβύη σε 16.500, δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη από το Πεντάγωνο ανέφερε ότι η Τουρκία έστειλε από 3.500 ως και 3.800 Σύρους μισθοφόρους για να υποστηρίξει το GNA τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Η έκθεση του γενικού επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τους μισθοφόρους που έστειλε η Τουρκία μετά τα τέλη Μαρτίου, παρόλο που η Άγκυρα έχει εντείνει την παρέμβασή της στη Λιβύη από τότε.

«Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν μεταφέρει μέλη τζιχαντιστικών ομάδων και μελών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) διαφορετικών ξένων εθνικοτήτων, από τη Συρία στη Λιβύη τους τελευταίους μήνες», ανακοίνωσε το Συριακό παρατηρητήριο.

Πηγή: makeleio.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Κ. Παπακώστα: Η παράταξη του Κ. Αγοραστού, είναι η μόνη που εγγυάται σταθερότητα και ανάπτυξη στη Θεσσαλία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία κυβερνητικού κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, μ…