IMG_2

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ πραγματοποίησαν την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, στο θεατράκι του Ληθαίου, στα πλαίσια του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα « Η λειτουργία του σχολείου στην εποχή του κορονοϊού-Τι προτείνει το ΚΚΕ για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων». Την εκδήλωση παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Τη συζήτηση άνοιξε μαθήτρια που αφού καλωσόρισε όσους παραβρεθήκαν τόνισε « το θέμα της σημερινής συζήτησης είναι ένα πολύ σοβαρό και απασχολεί το σύνολο των μαθητών. Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση  που μας φορτώνει στην πλάτη την «ατομική ευθύνη» και επιτείνει τα ερωτήματα και τις αγωνίες μας! Έτσι, από μεριάς μας οι μαθητές, βλέποντας ποιο είναι το σχολείο του καπιταλισμού, καλούμαστε με την αρχή της νέας χρονιάς να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα!».

Ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε η Άννα Κουτελίδα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Τρικάλων του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: « Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πεπατημένη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν έκανε τίποτα προκειμένου να βελτιώσει την κατάσταση στην Εκπαίδευση. Δεν αξιοποίησε γι’ αυτόν το σκοπό το χρόνο που κερδήθηκε με την υπεύθυνη στάση του λαού, που εκμηδένισε σχεδόν τα κρούσματα μετά την πρώτη φάση της πανδημίας. Αντίθετα, έρχεται μετά από τρεις περίπου μήνες να ανακοινώσει την έναρξη των σχολείων με όρους πολύ χειρότερους ακόμα κι από αυτούς που ίσχυαν όταν άνοιξαν τον Ιούνη, και ενώ τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια.»

Επισήμανε πως «Η θέση του ΚΚΕ είναι: να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και με ισότιμη εκπαιδευτική διαδικασία για όλα τα παιδιά. Χρειάζεται για να ανοίξουν τα σχολεία με ή χωρίς μάσκα να λυθεί το πρόβλημα της καθαριότητας, της σχολικής στέγης, των κενών σε εκπαιδευτικούς. Τα αιτήματα αυτά είναι αναγκαία και ρεαλιστικά όσο ποτέ» και κάλεσε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να τα διεκδικήσουν χωρίς βήμα πίσω.

 Ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία της καταλήγοντας : «Το ανοιχτό παράθυρο για το λαό και τη νεολαία του είναι ο Σοσιαλισμός. Γιατί στο Σοσιαλισμό οι μαθητές θα πηγαίνουν σε σχολεία με σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα τους παρέχουν ολόπλευρη μόρφωση. Γιατί στο Σοσιαλισμό οι λαοί θα έχουν εξασφαλίσει πρόσβαση σε δωρεάν, υψηλού επιπέδου υγεία. Γιατί στο Σοσιαλισμό οι λαοί θα ζουν ειρηνικά, έξω από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Γι’ αυτή την κοινωνία παλεύει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Δίνουμε τη μάχη του «τώρα» με την προοπτική του «αύριο», με την προοπτική μιας άλλης οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας, με αποκλειστικό γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. Το σοσιαλισμό- κομμουνισμό. Γι΄αυτή την κοινωνία σας καλούμε να παλέψετε μαζί μας».

Το ενδιαφέρον μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών ήταν μεγάλο ενώ ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων και παρεμβάσεων για το φλέγον ζήτημα της εκπαίδευσης.

Το ραντεβού των παραβρισκόμενων ανανεώθηκε για την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη στο Φρούριο Τρικάλων όπου θα γίνει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Στο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κεντρική πολιτική ομιλία από τον Τηλέμαχο Δημουλά , μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ενώ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Ταυτόχρονα, η ΚΝΕ την Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη στο Νοσοκομείο Τρικάλων οργανώνει αιμοδοσία στα πλαίσια της Πανελλαδικής Πρωτοβουλίας της.

Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …