laiki syspirwsi d Trikkaiwn

Επιστολή προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στις 22 Οκτώβρη 2019 το θέμα της ΠΝΠ της κυβέρνησης για το ΚΕΘΕΑ. Το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 30/9/2019) της κυβέρνησης που αφορά τη λειτουργία και το διορισμό ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 22 Οκτώβρη 2019. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πλήττει την πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων.

Πιο συγκεκριμένα στην πόλη μας λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2007 ο Συμβουλευτικός Σταθμός Τρικάλων (ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ)

Απευθύνεται σε ενήλικους χρήστες εξαρτητικών ουσιών, στις οικογένειές τους αλλά και σε όποιον θέλει να ενημερωθεί για ζητήματα χρήσης και εξάρτησης. Αποτελεί το πρώτο στάδιο θεραπείας ενώ οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται υποκατάστατα  και η συμμετοχή είναι εθελοντική.

Περισσότερες από 300 περιπτώσεις απευθύνθηκαν στον Συμβουλευτικό Σταθμό Τρικάλων από το 2009 έως σήμερα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με αυτή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει «ταφόπλακα» στο χαρακτήρα και τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, αφού με άμεση κρατική παρέμβαση θα διορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό Υγείας το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και θα καθορίζονται όλες του οι λειτουργίες. Η παρέμβαση αυτή στοχεύει στην πιστή εφαρμογή της δήθεν «αντιναρκωτικής» πολιτικής της ΕΕ που υποβαθμίζει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα και στρώνει το δρόμο για τον απόλυτο συμβιβασμό με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης.

Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης είναι η συνέχεια του  Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας στον Τομέα Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που έθετε ως προτεραιότητα την προώθηση συνεργασιών όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο το ΚΕΘΕΑ από αυτόνομος οργανισμός να μετατραπεί σε υποστηρικτική δομή των προγραμμάτων «υποκατάστασης» του ΟΚΑΝΑ.

Το ΚΕΘΕΑ στις 4 δεκαετίες δράσης του στη χώρα μας έχει δώσει τα «δείγματα γραφής» του και είναι οι χιλιάδες νέοι και οι οικογένειές τους, που από το δρόμο των ναρκωτικών σήμερα είναι λειτουργικά ενταγμένοι στην κοινωνική ζωή και δράση.

Θεωρούμε ότι πρέπει να αντιταχθούμε όχι μόνο στην ΠΝΠ για να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ,  αλλά και για να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…