opentv_14_1_19

     Σε πολιτική συζήτηση στο OPEN TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7.00» με τους Ι. Χασαπόπουλο και Γ. Σαραντάκο, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστος Σιμορέλης. Η συζήτηση εξελίχθηκε γύρω από τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις, τη ψήφο εμπιστοσύνης και τη συμφωνία των Πρεσπών.

     Ο κ. Σιμορέλης στην παρέμβαση του χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιτυχημένη την εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής που πραγματοποιήθηκε για τη σημασία της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών. Μάλιστα τόνισε πως έχει έρθει η ώρα για ένα ευρύτερο δημοκρατικό μέτωπο, για μια μεγάλη, αριστερή, προοδευτική συμπαράταξη.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής εκτίμησε ότι η Κυβέρνηση διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία τόσο για την ψήφο εμπιστοσύνης όσο και για τη συμφωνία των Πρεσπών. Στόχος είναι η Κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της καθώς έρχονται πολλά νομοσχέδια με θετικό πρόσημο για την κοινωνική πλειοψηφία (αύξηση κατώτατου μισθού, Συνταγματική Αναθεώρηση, προστασία πρώτης κατοικίας κ.α.).

     Ακόμη ο κ. Σιμορέλης δήλωσε πως ο Πρωθυπουργός πήρε πρωτοβουλία υψηλού πολιτικού συμβολισμού. Η απόφαση του κ. Καμμένου να αποσύρει την στήριξή του, δημιουργεί μια κατάσταση αβεβαιότητας. Ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να διερευνήσει διάφορες συνταγματικά αποδεκτές επιλογές ωστόσο δεν το έκανε και επέλεξε τη ψήφο εμπιστοσύνης. Σε κρίσιμες στιγμές, αυτή είναι η κατάλληλη επιλογή ώστε να υπάρξουν καθαρές λύσεις και καθαρές απαντήσεις. Πρόκειται για μια στάση γενναία, σοβαρή που σέβεται τους θεσμούς και θέτει τους πάντες μπροστά στις ευθύνες τους. Την ίδια στιγμή η Ν.Δ δεν τόλμησε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

     Επιπλέον ο κ. Σιμορέλης χαρακτήρισε ως αναληθή τα όσα ακούγονται περί συναλλαγής και ανταλλαγμάτων σε βουλευτές. Η Κυβέρνηση δρα με γνώμονα τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι με βραχυπρόθεσμους πολιτικούς σχεδιασμούς. Πρόκειται για πολύ σημαντικές ψηφοφορίες και οι βουλευτές θα ψηφίσουν με βάση τη συνείδηση τους. Επίσης ο βουλευτής Τρικάλων ανέφερε ότι ενδεχόμενο ανασχηματισμού βρίσκεται αποκλειστικά στην κρίση του Πρωθυπουργού.

Όσο για τα ψηφοδέλτια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α αυτά θα καταρτιστούν όταν φτάσουμε στις βουλευτικές εκλογές μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του κόμματος και δεν αφορούν την παρούσα συγκυρία. Ερωτηθείς για τη συνεργασία με τους Ανεξαρτήτους Έλληνες, ο κ. Σιμορέλης είπε πως ήταν μια έντιμη συνεργασία μέσα από την οποία καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια με την κοινωνία όρθια. Τα δύο κόμματα ωστόσο προέρχονται από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους και είναι γνωστό πως έχουν διαφορετικές απόψεις σε μια σειρά από θέματα.

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

 ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων: 49 Χρόνια ΝΔ

Στις 4/10/1974  ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει την ΝΔ. Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη…