Karditsa 2 copy

Η επέτειος λήξης του Β’ Παγκοσμίου πολέμου τιμήθηκε σήμερα, 9 Μαΐου και στην Καρδίτσα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν με την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης. Ακολούθησε ομιλία για την σημασία της ημέρας από τον κ. Δ. Ευαγγελακόπουλο, εκ μέρους του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ν. Καρδίτσας.

Την δοξολογία παρακολούθησαν και μαθητές Δημοτικών Σχολείων που έφθασαν στον Ιερό Ναό συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους.

Ακολούθως στο ηρώο πεσόντων, στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού, εψάλλη τρισάγιο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους της Περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας κατέθεσε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Νούσιος. Εκ μέρους του ΚΕΣΝ ο Λοχαγός ΜΧ κ. Θάνος, εκ μέρους της Αστυνομικής Δ/νσης Καρδίτσας, ο αστυνομικός υποδιευθυντής  κ. Καρανάσιος, εκ μέρους της Π.Υ. Καρδίτσας ο υποδιοικητής κ. Χριπάτσιος και εκ μέρους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ο κ. Καραΐσκος.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου ενώ τιμές απέδωσε άγημα της Σχολής Στρατονομίας Ρούσσου.

Εκτός των προαναφερθέντων στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι Προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κυρία Μητσιάδη και κύριος Παπανούσκας αντίστοιχα, η πρώην βουλευτής κ. Ασημ. Σκόνδρα, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ντενησιώτη, και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας κ. Τσόγκας.

Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης και γεγονός που σχολιάστηκε, η απουσία εκπροσώπου του Δήμου Καρδίτσας από τις εκδηλώσεις.

Πηγή:karditsalive.net

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού από το Κέντρο Κοινότητας Δ. Μουζακίου

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μουζακίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εται…